УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Що таке полісечовина?

2

Найуніверсальніше покриття, яке ви коли-небудь використовували, може стати останнім покриттям, яке вам коли-небудь буде потрібно!

Полімочевина — гідроізоляція, захист від абразивного зносу, антикорозійний захист і фінішне облицювальне покриття — тільки полімочевина виконує всі ці функції одночасно!
Полімочевина — являє собою монолітне еластомерного товстошарове покриття у вигляді плівки, що утворюється в результаті напилення двокомпонентної Високореактівние системи на різні поверхні.

Іноді полісечовину відносять до різновиду модифікованих двокомпонентних поліуретанових систем, але незважаючи на те що деякі характеристики дійсно схожі, насправді полімочевина сама по собі є унікальною технологією:

Двокомпонентні полімочевинної системи — це системи з високою швидкістю затвердіння (зазвичай менш 30 секунд), що проходить за відсутності каталізаторів, традиційно використовуваних в поліуретанових системах;
Висока реакцііонная здатність дозволяє наносити полімочевінних в широкому діапозоні температур (до -20 ° С в окремих випадках), за відсутності чутливості до вологості навколишнього атмосфери. При цьому вологість підстави може вплинути лише на якість адгезії якщо вона необхідна. На відміну від поліуретанових систем, які сильно залежні від температурних умов, а в наслідок підвищеної вологості відбувається утворення міхурів, вспенивание, зменшення щільності покриття;

Полімочевинні системи не містять у своєму складі ніяких розчинників, є повністю твердими (вміст сухого залишку 100%), в і тим самим відповідають найсуворішим вимогам з екології та безпеки;

Полімочевину наносять спеціальним обладнанням, яке забезпечує роздільну подачу компонентів під високим тиском і з певною температурою в змішувальну камеру розпилювального пістолета. У результаті напилення, утворюється безшовне монолітне покриття, необхідної товщини (від 0,4 до декількох мм за 1 прохід), без патьоків наносимое на вертикальні і горизонтальні поверхні практично будь-якої конфігурації;

Полімочевинні еластомери є дуже еластичними і міцними, відносне подовження при розриві, опір на розрив до 38,5 МПа, при цьому, завдяки високій ступеня зшивання покриття — найвища стійкість до зношування переважаюча Норми для керамічних підлогових плиток.
Все-таки що таке Полісечовина і чим вона відрізняється від широко відомих поліуретанових систем і мастик ?!

Ось спрощена ілюстрація реакції утворення полісечовини і поліуретану.
Рис.1 Реакція утворення полісечовини.

2111

 

 

 

 

 

Мал. 2 Реакція утворення поліуретану.

2112

 

 

 

 
Основною характеристикою, що відрізняє реакцію утворення полісечовини від поліуретанів, є те, що замість смол з кінцевими гідроксильними групами в якості компонента А використовуються смоли з кінцевими аміногрупами. Для прискорення реакції утворення поліуретанів використовують каталізатори. Реакція утворення полісечовини проходить дуже швидко навіть на холодних поверхнях і не потребує каталізаторах, тобто є автокаталитической. Причому швидкість реакції утворення полісечовини настільки висока, що значно перевершує швидкість реакції Ізоціонат (Компонент В) з водою, яка є побічною реакцією освіти всіх поліуретанових систем. Така побічна реакція супроводжується виділенням CO2 і призводить до утворення пір, вспениванию і зменшенню щільності готового покриття. І оскільки волога в тих чи інших кількостях присутній скрізь — на поверхні і в порах субстрату, в навколишньому повітрі і в самому компоненті «А», процес нанесення поліуретанових покриттів є вразливим, не дуже надійним і залежним від зовнішніх умов.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *