УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Конструктивне рішення утеплення мансарди

IMG_1803

Без-имени-9З настанням осені власники будинків замислюються про утеплення мансарди. У приміщенні стає холодно, гуляють протяги, а витрати на опалення весь час зростають. У всьому винна неякісна теплоізоляція, через яку тепловтрати перевищують допустимий рівень. Якщо не вжити заходів, будинок буде продовжувати втрачати тепло, а ви — гроші.

Не можете вирішити, як утеплити мансарду в дерев’яному будинку, цегляному будові або будинку, побудованому з інших матеріалів? Звертайтеся в нашу компанію. Ми виконали повний цикл робіт, проведемо утеплення мансарди методом напилення пінополіуретану. Наші фахівці більше 12 років працюють з ППУ — перевіреним теплоізоляційним матеріалом.

 Близько восьми років наші майстри працювали за кордоном, тому накопичили чималий досвід. Зараз ми пропонуємо замовникам роботи по тепло- і гідроізоляції будівель і будов різної конфігурації, в тому числі утеплення покрівлі, даху мансарди з металочерепиці, профнастилу. Використовуючи ППУ як матеріал для теплоізоляції, ми виграємо в термінах, якості та довговічності.

 Який же матеріал найкраще використовувати?Без-имени-10

Якщо ви дуже хочете заощадити, можете купити на ринку дешевий теплоізоляційний матеріал, виконати утеплення мансарди своїми руками. Чи буде воно якісним і довговічним? Навряд чи. Тому що характеристики недорогих утеплювачів далекі від досконалості, а термін їх експлуатації невеликий. Вибираючи матеріали для утеплення стін зсередини, зовні на мансардному поверсі, краще зупиніться на ППУ.

Наші фахівці порівняли утеплення мінеральною ватою, утеплення ППУ, утеплення піною. Вони оцінили переваги кожного з варіантів, вивчили фізико-механічні властивості утеплювачів, терміни експлуатації та інші параметри. Перебравши різні види теплоізоляційних матеріалів для утеплення мансарди, ми зупинилися на жорсткому пінополіуретані.

Фахівці компанії визначили, що це оптимальний варіант з усіх можливих, якщо потрібна якісна пароізоляція, шумоізоляція, тепло-, гідроізоляція. Жорсткий ППУ дозволяє провести всі дії швидко, чітко, без зайвих витрат. Варто відзначити, що при виконанні робіт з теплоізоляції будівель і приміщень ми орієнтуємося на БНіП (будівельні норми і правила).

 Це нормативи, що регламентують послідовність виконання процесів, що описують вимоги до теплоізоляційних матеріалів для утеплення стін, підлоги, покрівлі, фронтону мансардного приміщення. Сучасні стандарти досить жорсткі, не кожен матеріал може їм відповідати. Вибираючи ППУ як утеплювач, ми впевнені, що він відповідає всім вимогам нормативів.

 Рекомендації по утепленню мансардиБез-имени-11

Для утеплення мансарди потрібно виконати теплоізоляцію стін, підлоги і покрівлі, герметизацію стиків і щілин. Це допоможе зменшити тепловтрати, прибрати конденсат, виключити протікання і промерзання. Роботи можуть бути як внутрішніми, так і зовнішніми, проте утеплення приміщень, мансарди в зимовий час можливе тільки всередині. Причому температура в приміщенні повинна бути вище +10 градусів.

Навесні, влітку і восени наші майстри можуть виконувати різні види зовнішнього утеплення мансарди. При цьому необхідно дотримання ряду умов:

температура повітря на вулиці перевищує +5 градусів;

немає сильного вітру;

немає дощу або інших видів опадів.Без-имени-12

 Утеплення мансарди і її конструктивних елементів

Наші фахівці виконають утеплення зсередини скатної покрівлі, даху мансарди в багатоповерховому будинку, висотці. Використовуючи спеціальне обладнання, вони напилюють шар утеплювача між кроквами покрівлі, даху мансарди. Тим самим забезпечують відмінний рівень тепло- і шумоізоляції в приміщенні, а заодно роблять якісну і довговічну паро- і гідроізоляцію.

 Потрібно врахувати, що безшовна теплоізоляція кроквяної системи покрівлі, даху мансарди можлива тільки при використанні жорсткого пінополіуретану. Цей унікальний матеріал, що наноситься методом напилення, утворює монолітний шар на стиках покрівлі з приляганням стін, в якому відсутні порожнечі, тріщини або відколи.

 Фахівці нашої компанії переконалися, що ППУ — це відмінний утеплювач для несучої конструкції. Матеріал має низьку теплопровідність, тому його можна наносити більш тонким шаром. В результаті вага утеплювача для покрівлі мансарди буде невеликим, тобто навантаження на крокви і несучі елементи конструкції буде незначною.

Перед початком робіт фахівці виконують розрахунок товщини теплоізоляційного шару для мансарди. Найчастіше ця величина варіюється в межах 5-8 см. У ході робіт необхідна товщина шару досягається не відразу. Оператори, використовуючи спеціальне обладнання, напилюють матеріал шаром 2 см, очікують, поки він застигне, після чого наносять наступний шар.

Поради для утеплення мансарди

За допомогою жорсткого ППУ можна проводити не тільки утеплення двосхилого даху мансардного поверху. Цей же матеріал наносять на інші поверхні, які необхідно ізолювати і герметизувати. Утепливши скати даху і фронтони, можна перейти до теплоізоляції стін і підлоги. Такі дії дозволять знизити втрати тепла, призведуть до збільшення температури в приміщенні.

 Наші фахівці використовують жорсткий пінополіуретан, щоб виконати утеплення дерев’яного, бетонної підлоги в мансарді приватного будинку. Такі заходи допомагають змінити напрямок теплопотік в приміщенні, зменшити рівень втрат тепла через перекриття. Завдяки цьому підвищується температура не тільки в самій мансарді, але й кімнатах, розташованих на нижньому поверсі.

Використовуючи прогресивний метод напилення ППУ, можна утеплити похилі мансардні вікна. Це дозволить не тільки зменшити відтік тепла, але й герметизувати віконний проріз, позбутися від випадання конденсату. Крім того, можна нанести шар утеплювача під опорядження гіпсокартоном, зменшивши тепловтрати через стіни і поліпшивши теплоізолюючі характеристики всього приміщення.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *