УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Внутрішня і зовнішня обробка мансарди і горищного приміщення

Без-имени-4

Горище або мансарда — приміщення, розташоване під дахом. Цю площу дуже часто не використовують, але сучасні матеріали і технології допоможуть перетворити її в затишну кімнату. Що для цього потрібно? По-перше, грамотне утеплення. По-друге, внутрішня і зовнішня обробка мансарди, горища.

 Внутрішня і зовнішня обробка мансарди і горищного приміщення

 Конструкція даху і плануванняБез-имени-5

Фахівці знають, що на етапі будівництва будинку можна спланувати конфігурацію горищного приміщення. При цьому внутрішнє планування мансарди залежить від вибору типу даху. Найпростіший варіант — двосхилий дах. Простір під нею буде мати складну геометрію, частина стелі буде горизонтальною, а частина — похилої.

Ще один варіант — ламана (мансардний) дах. Її конструкція трохи складніше, але і результат виходить більш прийнятним. Таке приміщення займає всю площу поверху. Воно виглядає як стандартна кімната, в якій стелю і стіни перпендикулярні один одному.

Зовнішня обробка фасаду і фронтонів

Якщо обробка мансарди ведеться на етапі будівництва будинку, фронтони декорують тими ж матеріалами, що і фасад всієї будівлі. Найчастіше використовують облицювальну цеглу, сайдинг, штукатурку, декоративні плити. Ще один популярний варіант — дерев’яна вагонка.

 Віконні отвориБез-имени-6

Єдині джерела природного світла — це вікна мансарди. Вони роблять приміщення затишним і житловим, створюють комфортну атмосферу. У більшості випадків вікна розташовуються в торці будівлі. Однак дуже часто цього мало, тому додаткові прорізи роблять в похилій поверхні даху.

Коли монтаж віконних конструкцій завершений, із зовнішнього боку встановлюють оклад, що відповідає виду покрівлі. З внутрішньої сторони роблять укоси. Для цього можна використовувати різні матеріали (гіпсокартон, МДФ, ДСП) або готові рішення (спеціальні планки, комплекти готових укосів і наличників).

 Внутрішнє оздоблення підлоги, стін і стелі

Для обробки інтер’єру мансарди можна використовувати будь-які сучасні матеріали. У більшості випадків в хід йдуть гіпсокартон, вагонка, стінові панелі, штукатурка, різні шпалери. Їх можна вільно купити в спеціалізованих супермаркетах або на будівельних ринках.

Перш, ніж починати обробку скатів і стелі, потрібно виконати стяжку на підлозі, обштукатурити стіни і перегородки. Потім дочекатися, поки випарується волога. І тільки потім можна приступити до обшивки. Для обробки скатів мансарди можна використовувати плити з гіпсокартону, ДСП, дерево, а також інші матеріали.

  Один з найбільш красивих і сучасних варіантів для оформлення мансарди — декоративні стінні і стельові панелі. З їх допомогою можна виконати інтер’єр в єдиному стилі, візуально розширивши простір. Кольорове рішення і дизайн рисунка панелей можна підібрати так, щоб вони збігалися з загальним стилем будинку.Без-имени-7

Для внутрішньої обробки горищного приміщення добре підійде вологостійка ламінована фанера. Цей популярний матеріал стійкий до деформації, що не навантажує каркас будівлі, добре ріжеться. З його допомогою можна оформляти будь-які поверхні в приміщенні: стіни, стеля, скати, підлогу.

 Без-имени-8Одним з найбільш затребуваних варіантів для обробки підлоги є ламінат. Його обирають через невисокої ціни і красивого зовнішнього вигляду. Хороші і інші матеріали, наприклад паркет, дошки, керамічна плитка, дерев’яне підлогове покриття. Вони дозволяють оформити підлогу в будь-якому стилі, надавши кімнаті індивідуальні риси.

Коли внутрішня і зовнішня обробка будуть закінчені, у вас з’явиться ще одне житлове приміщення, в якому буде тепло, світло, красиво і затишно.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *