УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення напиленням жорсткого пінополіуретану на плоску покрівлю

Без-имени-15

Проблема тепло- і гідроізоляції плоских покрівель — одна з найактуальніших. Високоефективна теплоізоляція дозволить захистити дах від впливу низьких температур і опадів, позбавить від протікання і промерзання покрівлі. Традиційні матеріали не дають очікуваного результату, тому потрібно шукати щось інше.

Якісний утеплювач для плоскої бетонної покрівліБез-имени-12Жорсткий ППУ — це матеріал з відмінними технічними характеристиками. У багатьох країнах його використовують як утеплювач для покрівлі зовні. Він допомагає виконати всі роботи в короткі терміни, забезпечуючи відмінний результат. Якщо потрібна теплоізоляція бетонної даху, застосування ППУ завжди виправдано. Тому що дозволяє скоротити витрати на закупівлю матеріалів і оплату робіт.

 Без-имени-13У містах більшість дахів знаходяться в поганому стані. Найчастіше старі дахи, покрівлі багато разів піддавалися ремонту. На такі роботи з бюджету витрачаються величезні гроші, а результат виходить поганим. У цій ситуації зовнішнє утеплення покрівлі за допомогою ППУ — єдина реальна можливість виконати роботи з належним рівнем якості та надійності.

  Фахівці вважають, що напилення піни на дах дозволить нарешті вирішити проблеми, які іншими засобами і матеріалами вирішити не вдається. При цьому вони рекомендують застосування пінополіуретану на бетонній даху, покритої азбестом. Це не найпростіше покриття, з його заміною і відновленням дуже часто пов’язані проблеми. Однак використання методу напилення ППУ дозволяє вирішити це завдання.

 Професіонали стверджують, що поліуретанова піна заповнює всі тріщини і щілини в покритті, тому отриманий результат виходить просто відмінним. Ще одна категорія робіт — теплоізоляція пінополіуретаном на покрівлю, покриту руберойдом. Стандартні матеріали і методи в такій ситуації допомагають, але ненадовго. Рано чи пізно покрівля знову починає протікати. Без-имени-14

Шар пінополіуретану, нанесений за допомогою спеціального обладнання, дозволить вирішити всі питання раз і назавжди. При цьому професіонали можуть провести ремонт і теплоізоляцію плоскої покрівлі зі зняттям (без зняття) існуючого покриття. Другий варіант більш вигідний з економічної точки зору. Він спростить проведення робіт, заощадить гроші і час.

 Виконання робіт та особливості експлуатації

У містах і мегаполісах, в промислових зонах і на підприємствах плоскі дахи та покрівлі — поширене явище. Їх лагодження дуже часто перетворюється на постійне латання дірок. Цьому процесу не буде кінця, якщо не вжити заходів. Жорсткий пінополіуретан — сучасний безшовний покрівельний матеріал, який вже давно застосовують за кордоном. Він допоможе зупинити порожню витрату грошей.

 Зазвичай його використовують, коли потрібно зробити утеплення даху. Проте його можна застосовувати інакше — в якості матеріалу для паро- та гідроізоляції покрівель. Пінополіуретан «вилікує» протікаючі дахи, допомагаючи раз і назавжди позбутися від цієї серйозної проблеми. Термін експлуатації отриманого покриття досить великий, він становить 30-50 років.

Покрівлі з бетонних плит або дахи, покриті руберойдом, герметизують і утеплюють шляхом напилення полімеру. У процесі роботи використовується спеціальне обладнання. З його допомогою на поверхюкровлі наноситься безшовний шар розпиленням ППУ. Піна заповнює порожнечі, утворюючи монолітне покриття. Висока адгезія дає можливість утеплювачу рівномірно покривати поверхні зі складною геометрією.

 ППУ — високоефективний теплоізоляційний матеріал, тому його можна наносити більш тонким шаром. Товщина шару утеплювача пінополіуретану буде в 2 рази менше, ніж при використанні інших матеріалів. У сучасних умовах роботи по теплоізоляції покрівлі можна виконувати матеріалом ППУ Basf 1612/9. Він відрізняється високою якістю, володіє чудовими фізико-механічними властивостями.

 За допомогою цього матеріалу виконується також герметизація покрівельних стиків та інші види робіт. Однак потрібно врахувати деякі моменти, важливі при проведенні утеплення і подальшої експлуатаціікровлі. Монолітний безшовний шар теплоізоляційного покриття, отриманий після напилення, повинен бути щільним, щоб по ньому можна було безперешкодно пересуватися.

 Без-имени-15Щільність матеріалу ППУ 45 кг / м3 і вище дозволить створити покриття, по якому можна ходити у взутті з плоскою підошвою. Це знадобиться, якщо ви робите утеплення покрівлі, після якого плануєте контролювати її стан, виконувати профілактичні або ремонтні роботи на даху. Ще один важливий момент — організація захисного покриття.Без-имени-16

Виконавши утеплення плоскої покрівлі зовні напиленням пінополіуретану, потрібно оберегти його від сонячних променів. Це здійснюється досить просто — подальшим напиленням шару полісечовини 2мм на шар нанесеного пінополіуретану. Така міра поліпшить характеристики покриття, дозволить зберегти шар утеплювача в недоторканності, продовжить термін його експлуатації.

 Сфери застосування та переваги напилення пінополіуретану

Напилення ППУ можна виконувати утеплення скатної покрівлі, а також плоских покрівель житлових будинків і різних споруд. Ізоляція пінополіуретаном промислових плоских дахів — ще одна можливість, про яку варто пам’ятати. Безліч виробничих приміщень мають плоску покрівлю, яка потребує герметизації.

 За допомогою жорсткого пінополіуретану цю проблему можна вирішити надовго. Метод напилення ППУ — один з найпрогресивніших на сьогодні. Це визнають усі фахівці, що розбираються в специфіці утеплення, гідроізоляції і герметизації плоских покрівель у будинках і спорудах.

 Перевагами цього методу це швидкість, безпека, висока якість і довговічність. Ця технологія дозволяє створити міцне покриття, яке прослужить близько 50 років. Заплативши один раз, ви зможете на десятки років забути про проблему. Професіонали герметизують будь плоскі покрівлі швидко, надійно і якісно.Без-имени-17

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *