УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення металоконструкції методом напилення пінополіуретану

Без-имени-11

Без-имени-9У сучасному будівництві все частіше застосовуються металоконструкції, які при своїй відносній легкості володіють високими показниками міцності, надійності та довговічності. При їх використанні істотно знижується собівартість інженерної споруди в цілому, в порівнянні з цегляними або залізобетонними будівлями, а також значною мірою збільшується швидкість будівництва. Єдиною проблемою, що виникає до недавнього часу, було утеплення металевих конструкцій, оскільки цей процес є технологічно складним за рахунок абсолютно різною геометрії споруд. Саме тому неможливо було підібрати єдиного універсального рішення, що підходить для всіх типів будівель.

Види різних утеплювачів, відповідно, володіють різними ж характеристиками: одні недостатньо пластичні, для інших потрібно застосування додаткових кріпильних елементів або взагалі спеціальної каркасної системи, треті не володіють необхідним коефіцієнтом теплоізоляції, четверті піддані впливу агресивних середовищ, високих температур і відкритого вогню. Але прогрес не стоїть на місці і тепер утеплення споруд з металу не викликає ніяких проблем, причому сам процес не займає багато часу, а технологія утеплення методом напилення дає можливість з однаковим успіхом обробляти великі і малі конструкції різного функціонального призначення.

 Саме утеплення пінополіуретаном дозволяє вирішувати практично будь-які завдання, пов’язані з теплоізоляцією будівель. І навіть незважаючи на те, що геометрія металоконструкцій являє собою досить складну структуру, технологія напилення застосовна практично для будь-яких споруд. При цьому і металоконструкції, і пінополіуретан мають багато спільного в технологічному аспекті:

 Легкість. Металоконструкція — це найлегший несучий каркас будівлі з усіх існуючих на сьогоднішній день варіантів. Пінополіуретан — один з найлегших теплоізоляційних матеріалів з найбільш високим коефіцієнтом теплозберігаючих характеристик.

 Надійність. Металоконструкції виготовляються із застосуванням сучасного технологічного обладнання, завдяки чому вони мають високий ступінь надійності. Найкращі експлуатаційні характеристики пінополіуретану обумовлюються прогресивними технологіями виготовлення і сучасним обладнанням, за допомогою якого виконується напилення.

Непроникність. Метал володіє високою щільністю, тому є непроникним матеріалом для рідин і газів. З’єднуються різні конструктивні елементи за допомогою зварювання, отже, стики також мають вищезазначені характеристики. Пінополіуретан має не тільки прекрасними теплоізоляційними властивостями. Металоконструкції будівельні з утепленням з пінополіуретану відрізняються абсолютною герметичністю і вологостійкістю, оскільки стики в даному теплоізоляційному матеріалі повністю відсутні. Крім того, застосування спіненого утеплювача охороняє метал від згубного впливу корозії.

Зниження собівартості і збільшення продуктивності. Як вже було сказано вище, застосування металоконструкцій у цілому знижує вартість будівництва і збільшує швидкість виконання робіт. Також і утеплення напиленням піни можна виконувати в дуже великих обсягах за короткий проміжок часу, а відсутність необхідності застосування додаткових кріплень і допоміжних каркасів мінімізує витрати на термоізоляцію будівлі.Без-имени-10

 Ще одна незаперечна перевага рідкого пінопласту — це можливість обробляти металоконструкції як всередині, так і зовні споруди, оскільки пінополіуретан має високу стійкість до впливу атмосферних явищ. При цьому геометрія металоконструкцій не має ніякого значення, будь то арочна, купольна або ж прямостінного конфігурація, тоді як, використовуючи відомі види різних утеплювачів, часто виникає проблема герметизації будівель складних архітектурних форм. Таким чином, технологія утеплення методом напилення підходить і для ангарів, і для висотних будівель, і для житлових будинків.

 Також нерідко технологічні особливості металоконструкцій унеможливлюють застосування товстого теплоізоляційного шару, і це при тому, що сам метал має дуже високий ступінь теплопровідності. Тобто в даному випадку виникає досить складна проблема — забезпечити теплозбереження будівлі, нейтралізувавши теплопровідність металу, але, не порушивши технологічні вимоги до товщини теплоізоляційного шару. Саме утеплення металоконструкцій пінополіуретаном дозволяє з легкістю вирішувати такі завдання, оскільки рідкий пінопласт володіє найбільш низьким коефіцієнтом теплопровідності, отже, навіть невеликий шар напилення створить надійну і ефективну термічну оболонку конструкції.

Акустична ізоляція будівель, в основі яких знаходиться металоконструкція, також досить поширена проблема, як житлових будинків, так і адміністративних будівель. І в цьому випадку утеплення пінополіуретаном дає можливість створити максимально комфортне перебування усередині приміщень, так як серед його характерних особливостей є і забезпечення акустичної ізоляції.

Виходячи з усього вищесказаного, можна з упевненістю говорити про те, що виготовлення каркасу будівлі з металу і застосування утеплювача з пінополіуретану — це найбільш вдале поєднання на сьогоднішній день. До цього можна тільки додати збільшення експлуатаційного періоду будівельних металоконструкцій з пінополіуретановим напиленням, відсутність конденсату і гниття, несхильність агресивної атмосферної середовищі, хімічну та біологічну інертність. Тобто пінополіуретан нейтралізує всі негативні фактори, яким піддається звичайний метал.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *