УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Теплоізоляція скатної покрівлі приватного будинку

Без-имени-4

Власники приватних будинків часто скаржаться, що плата за опалення і так непомірно висока, а з настанням зими збільшується ще більше. Вони не розуміють, чому так відбувається. Виною всьому погана теплоізоляція в будинку. Якщо ви проведете роботи з утеплення, зможете зменшити витрати на опалення. Виконувати роботи по теплоізоляції повинні професіонали. З чого ж почати?

Одне з найбільш проблемних місць в будинку — покрівля, через яку йде до 30% втрат тепла. Тому в першу чергу потрібно виконати утеплення скатної покрівлі. А вже потім приступити до робіт по ізоляції стін, підлоги, мансарди і інших частин будівлі. Перед початком робіт порадьтеся з фахівцями, уважно вислухайте їх рекомендації щодо вибору матеріалу, яким можна виконати утеплення даху і всього будинку.Без-имени-23

Жорсткий ППУ — кращий матеріал для теплоізоляції

Кращий утеплювач для покрівлі — жорсткий пінополіуретан. Цей полімер має низьку теплопровідність і паропроникністю, забезпечує високу адгезію до різних матеріалів. Він міцний, безпечний і довговічний, а крім того — екологічний. Термін експлуатації теплоізолюючого покриття з ППУ перевищує 30 років. Виконавши утеплення покрівлі, ви забудете про проблеми на десятиліття.

Без-имени-1За допомогою пінополіуретану можна виконувати не тільки тепло- і гідроізоляцію, але і робити паро- і шумоізоляцію поверхонь на високому рівні. Що треба знати при облаштуванні теплоізоляції покрівлі методом напилення ППУ? Одна з основних переваг такого утеплення — відсутність швів. При напиленні полімеру створюється монолітне покриття, в якому немає пустот і тріщин.

 При цьому за допомогою ППУ можна проводити різні види робіт. Ви можете виконати як внутрішнє утеплення схилів даху горищного приміщення, так і зовнішнє утеплення покрівлі в будівлі. Причому якість покриття і отриманий ефект в обох випадках будуть просто відмінними. Однак потрібно врахувати, що при зовнішній ізоляції необхідно забезпечити своєчасну захист нанесеного шару від УФ-випромінювання.

 Внутрішнє і зовнішнє утеплення покрівлі напиленням ППУБез-имени-2

У сучасних будинках несуча каркасна конструкція скатної покрівлі найчастіше зроблена з дерева. Її енергоефективність дуже низька, тому роботи по теплоізоляції — це необхідність. Найкраще робити утеплення покрівлі жорстким пінополіуретаном, що дозволяє провести роботи в найкоротші терміни при збереженні високої якості.

Теплопровідність ППУ — найнижча серед усіх утеплювачів. Тому потрібна товщина шару теплоізоляції кровлі буде менша, ніж при використанні інших теплоізолюючих матеріалів (мінеральної вати або пінополістиролу). Досить напилити утеплювач ППУ 40-100 мм між крокв, щоб отримати той же результат, що при використанні 200-250 мм мінеральної вати.

 Так як теплоізоляція наноситься тоншим шаром, її вага буде менше. У результаті навантаження на покрівлю та несучі балки буде не надто великий, що важливо. У сучасних умовах застосування новітніх технологій і матеріалів — виправданий крок. Фахівці визнають, що утеплення напиленням скатної покрівлі зсередини пінополіуретаном — це оптимальний варіант для приватного будинку.

 Крім того, ви можете виконати посилення крокв даху за допомогою нанесення пінополіуретану. Така процедура не займе багато часу, а ефект від неї ви отримаєте відразу ж після застигання матеріалу. За допомогою методу нанесення проводиться не тільки внутрішня теплоізоляція ППУ між балками, що дозволяє зменшити теплообмін через покрівлю.

Ця технологія допоможе вам виконати й інші види робіт з утеплення. Таким же способом проводиться ізоляція даху над балками. За допомогою спеціального обладнання робочі розпилюють шар ППУ і надійно ізолюють поверхні, зменшуючи втрати тепла до мінімально допустимих значень. Виконуючи зовнішнє утеплення металевої покрівлі, ви отримуєте вражаючий результат, причому дуже швидко.

Без-имени-4 Крім того, метод напилення ППУ можна застосовувати для теплоізоляції коника та інших елементів, що становлять частину несучої конструкції покрівлі. Ця технологія дозволяє створити безшовне покриття, не вимагає використання додаткових елементів кріплення. Завдяки чому ви уникнете утворення містків холоду і зможете уникнути пов’язаних з цим проблем.Без-имени-3

 Переваги утеплення покрівлі жорстким ППУ

 Основні переваги утеплення покрівлі зсередини жорстким пінополіуретаном:

  •  високий ступінь теплоізоляції;
  • відсутність швів і зазорів;
  • низька паропроникність утеплювача;
  • мала вага шару теплоізоляції;
  • висока міцність;
  • довговічність.

До цього додається відсутність конденсату після проведення робіт з утеплення покрівлі. Крім того, невелика товщина шару, що наноситься — це перевага, з яким складно сперечатися. Є й інші чинники, серед яких не останнє місце займають безпеку і екологічність матеріалу. Нанесене покриття не буде негативно впливати на здоров’я людей, що живуть в будинку, не погіршить екологію будівлі.

 Покриття, виконане методом безшовної теплоізоляції шляхом напилення ППУ, допоможе вирішити відразу безліч проблем. Це і зменшення втрат тепла через покрівлю, усунення конденсату на металевих поверхнях, зменшення рівня шуму в приміщенні. А ще він допоможе підсилити конструкцію крокв і всієї конструкції даху.Без-имени-5

Крім того, нанесений на поверхню ППУ працює як гідро- і пароізоляція. Це позбавить вас від зайвих витрат, покупки матеріалів і проведення додаткових робіт. При цьому нанесений утеплювач прослужить довше, бо знижується ризик пошкодити які-небудь його частини при проведенні оздоблювальних робіт.

 Професіонали всього світу вважають жорсткий пінополіуретан перспективним матеріалом, який здатний замінити інші утеплювачі. Його можна використовувати не тільки для теплоізоляції даху і стін будинку, але і як водонепроникний утеплювач для покрівлі під гіпсокартон. На ППУ варто звернути увагу.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *