УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Покрівлі з профнастилу. Утеплення пінополіуретаном

Без-имени-16

У нашій країні покрівлі з профнастилу дуже поширені. На сьогодні профнастил покрівельний — найпопулярніший матеріал, який найчастіше використовують для покриття дахів приватних будинків. І це створює проблеми, тому що не всі господарі роблять утеплення і гідроізоляцію грамотно. У результаті вимогам СНиП покрівля не відповідає.

До чого це призводить? До тепловтратам, протечкам, гниття і утворення цвілі. А ще вам загрожує промерзання даху і навіть обмерзання. Тільки правильно виконане утеплення покрівлі житлового (мансардного) поверху змінить ситуацію. Щоб у майбутньому у вас не виникали проблеми, доручіть роботи по тепло- і гідроізоляції фахівцям. Без-имени-14

Конструктивні особливості покрівлі з профнастилу

 Потрібно враховувати, що конструкція покрівлі з профнастилу має свої особливості. Щоб характеристики покрівлі відповідали вимогам стандартів, необхідно створити комбінацію ізтеплоізоляціонного шару певної товщини і гідроізоляційного шару. Обидва вони формують так званий покрівельний пиріг під профнастил, від якості якого залежить майбутнє будинку.

У кожному конкретному випадку теплоізоляційний шар буде мати різну товщину. Цей показник отримують в ході розрахунків, проведених фахівцями. На його величину впливають різні чинники, у тому числі вид утеплювача. Дуже важливо захистити утеплювач від попадання вологи. За це відповідає гідроізоляційний матеріал, якість укладання якого повинно бути бездоганним.

Вибір матеріалу для утеплення покрівлі зовні і зсередини

Ви можете використовувати традиційний утеплювач. У цьому випадку готуйтеся втратити близько 25-30 см простору з кожного боку. А можете зменшити величину шару, що наноситься в 2 рази, зберігаючи теплоізоляційні характеристики. Як це можливо? Вибирайте жорсткий пінополіуретан як утеплювач для покрівлі. Підібрати необхідну товщину шару ППУ вам допоможуть фахівці.

Використання пінополіуретану в якості утеплювача економічно вигідно. З його допомогою можна виконувати тепло- і гідроізоляції покрівель будь-якої складності форми. Використовуючи спеціальне обладнання, робочі напилюють шар полімеру на поверхню. Після застигання утворюється монолітний шар теплоізоляції, в якій немає стиків, дір, зазорів або щілин.

ППУ — матеріал з унікальними фізико-механічними характеристиками. Якщо ви застосовуєте його, додаткову паро — і гідроізоляцію виконувати не потрібно. Тобто ви зможете швидше закінчити роботи, не будете витрачати кошти на купівлю матеріалів для гідро- і пароізоляції. Крім того, отримана тепла покрівля довше прослужить, бо термін експлуатації ППУ становить близько 50 років.

Метод напилення ППУ. Переваги та особливості прогресивної технологіїБез-имени-15

Проводячи утеплення скатної покрівлі, ППУ наносять на ізольовану поверхню методом напилення. Висока адгезія допомагає пінополіуретану заповнювати всі порожнини і порожнечі, забезпечуючи хороше зчеплення з деревом, металом, бетоном і так далі. У результаті теплоізоляція, виконувана шаром ППУ методом напилення, виходить дуже якісною.

Без-имени-16Якщо ви укладаєте на схилах даху профнастил, не забувайте про те, що потрібно вирішити не тільки проблему гідро- і теплоізоляції покрівлі. Необхідно забезпечити відсутність конденсату, що утворюється на металевих поверхнях. Крім того, потрібно виконати якісне перекриття швів. За допомогою жорсткого ППУ всі ці завдання ви вирішите швидко і просто.

Цей полімер, що наноситься методом напилення, допоможе вам позбавитися від протікання в жорстких металевих покрівлях. Він заповнить проблемні місця, герметизує стики, утворюючи рівномірний і безшовний шар теплоізоляції. Фахівці рекомендують наносити пінополіуретан на внутрішньому стику двох скатів даху. Це допоможе забезпечити кращу якість тепло- і гідроізоляції.

За допомогою ППУ можна виконувати не тільки утеплення покрівель житлових будинків, але і промислових об’єктів. В останньому випадку при обладнанні покрівлі з профнастилу дуже часто використовують крокви з металу. Щоб запобігти утворенню конденсату і зменшити втрати тепла, необхідна теплоізоляція металевих крокв.Без-имени-16

Жорсткий пінополіуретан допоможе виконати ці завдання в короткі терміни. З його допомогою можна отримати відмінний результат при мінімальних витратах сил і часу. Виконуючи утеплення даху, можна наносити ППУ не тільки зсередини, але і зовні. В останньому випадку шар теплоізоляції напилюють прямо на поверхню покрівлі, захищаючи її від дії атмосферних опадів і забезпечуючи повну герметичність.

Однак є один важливий момент, який потрібно врахувати. Якщо ви наносите шар ізоляції зовні, необхідно організувати якісне і довговічне захисне покриття для пінополіуретанового утеплювача. Воно охоронить шар ППУ від контакту з сонячними променями і збільшить час його експлуатації. Інакше матеріал почне руйнуватися під дією ультрафіолету, а цього не можна допустити.

Жорсткий пінополіуретан. Фізико-механічні властивості

 Крім низької теплопровідності і високої адгезії, ППУ володіє і іншими, не менш корисними властивостями. Серед них: висока міцність, низька паропроникність, морозо- і теплостійкість. Крім того, нанесений теплоізоляційний шар має малу вагу, завдяки чому навантаження на будівельні конструкції буде мінімальною. Всі ці якості роблять пінополіуретан одним з кращих матеріалів для утеплення покрівель з профнастилу.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *