УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення стін, підлоги і стелі квартири зсередини в панельному будинку

Без-имени-1

Усвідомивши всі переваги пінополіуретану, наші клієнти дуже часто ставлять одні й ті ж питання, що стосуються утеплення квартир за допомогою напилення ППУ. У цьому зв’язку хотілося б висвітлити найбільш важливі аспекти, а саме підготовку тих чи інших поверхонь до нанесення даного теплоізоляційного матеріалу.Без-имени-1

БАГАТО квартир розташовані в панельних будинках, де і зовнішня, і внутрішня теплоізоляція повністю відсутня. Саме тому потрібно приділити більше уваги саме панельним будівлям, хоча і в цегляних будівлях проблема промерзання стін зустрічається досить часто. Але почати, мабуть, слід все ж з утеплення підлог, оскільки саме стать є найменш захищеною частиною житлового приміщення.

 Утеплення підлоги

Перший варіант — це заповнення порожнього простору між лагами. У цьому випадку необхідно змонтувати лаги, які так само будуть використовуватися в якості направляючих, і прокласти відповідні комунікації, передбачені проектною документацією. Після цього виконується напилювання пінополіуретану, який крім теплоізоляційних якостей відіграє роль волого-і звуко- перегороджують бар’єру. Після затвердіння ППУ, на лаги можна укладати статеву дошку, фанеру або OSB-плиту без облаштування додаткової гідроізоляції.Без-имени-2

Другий варіант — заливка ППУ під стяжку. Якщо утеплення підлоги в панельному будинку передбачає подальшу захист теплоізоляційного шару цементної стяжкою, то перед напиленням ППУ необхідно закрити розчином міжпанельні шви, очистити основу від бруду та пилу, прокласти комунікаційні магістралі. Для рівномірного напилення встановлюються «маяки» з пінополіуретану, що відповідають товщині майбутнього шару теплоізоляції. Нижню частину примикають до підлоги стін, на які на передбачено нанесення ППУ, рекомендується закривати анти адгезійними матеріалами, такими як, наприклад, поліетиленова плівка або папір. Після затвердіння пінополіуретану можна заливати стяжку, товщина якої повинна бути не менше 60 міліметрів. Без-имени-3

Промерзаючі стіни в квартирі

Без-имени-4Наступна проблема, з якою дуже часто стикаються наші клієнти — це промерзає стіна в панельному будинку. У цьому випадку для виконання зовнішніх робіт з теплоізоляції потрібно дозвіл відповідних інстанцій, а якщо квартира розташована на високому поверсі, то і застосування більш дорогого устаткування, що, відповідно, збільшить ціну робіт. Найоптимальніший варіант — це утеплення стін квартири зсередини.

Для штукатурених поверхонь необхідно виготовити каркас з дерев’яних брусків, який буде служити напрямних елементом при виконанні напилення. Установка каркаса починається з вертикальних кутів. Бруски повинні мати переріз, відповідне товщині передбачуваного теплоізоляційного шару. Наприклад, якщо шар ППУ 30мм, то і бруски повинні мати таку ж товщину. Вертикальність кутових стійок треба перевіряти за допомогою схилу або будівельного рівня, а проміжні стійки виставляти з дотриманням єдиній площині поверхні. Завдяки тому, що при такій підготовці пінополіуретан максимально рівномірно наноситься на стіну, дані заходи дозволять уникнути подальших проблем з нанесенням штукатурного шару.Без-имени-5

Для того щоб нанести утеплювач під гіпсокартон, встановлення додаткових напрямних не потрібна. Напрямними служать металеві профілі, на які монтуються листи гіпсокартонної штукатурки. Такий спосіб утеплення мінімізує вплив «містків холоду», якими є елементи металевого каркаса, оскільки спінена маса ППУ заповнює вільний простір під профілями і повністю герметизує кріпильні елементи.

При утепленні стін в стадії ремонту, необхідно захистити склопакети та дверні коробки від попадання піни. Для цього так само можна використовувати поліетиленову плівку або папір, прикріплену за допомогою малярного скотча.

Утеплення стелі

Утеплення стелі в квартирі — важливий етап теплоізоляції приміщення. Саме зверху холодне повітря опускається в приміщення, знижуючи ефективність утеплення підлоги і стін. До того ж напилення ППУ на стелю захищає від шуму, а також оберігає від проникнення вологи. Таким чином, щоб повністю уникнути витоків тепла, комплексна теплоізоляція приміщення обов’язково повинна включати в себе і утеплення стелі.

Виконується ця процедура за тим же принципом, що і утеплення стін. Тобто для подальшого нанесення штукатурного або шпаклювального шару необхідно зробити дерев’яний каркас. Різниця полягає лише в тому, що виставляти напрямні потрібно з перевіркою не вертикально, а горизонтальності брусків. Це дуже важливий момент, оскільки вирівнювання стелі штукатурними сумішами досить трудомістке заняття, і саме за допомогою пінополіуретану можна усунути існуючі перепади між плитами перекриття. При облицюванні стелі гіпсокартоном, напрямними служать металеві профілі. Без-имени-6Слід знати, що вимоги СНіПа 23-02-2003 встановлюють певні правила, які стосуються теплоізоляції приміщень та дотриманню гігієнічних норм. Пінополіуретан — це ефективний захід утеплення квартир у відповідності з усіма будівельними нормами і правилами. Для напилення ППУ ми використовуємо високотехнологічне обладнання перевірених часом виробників. Утеплення проводитися універсальної установкою Graco-E10, що відрізняється високою продуктивністю і якістю спричинених шару.

Так що панельний будинок може бути цілком комфортним місцем для проживання. Потрібно лише прийняти правильні заходи до його облаштування. Утеплення стін, підлоги і стелі — важливі моменти при створенні комфорту і затишку, а найбільш ефективним теплоізоляційним матеріалом по праву вважається пінополіуретан. Якщо у Вас залишилися якісь питання, пов’язані з підготовкою поверхонь до напилення ППУ, Ви можете пов’язати з нашими консультантами по телефону для отримання вичерпної інформації з даного питання.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *