УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Нанесення пінополіуретану (ППУ)

Без-имени-10

Без-имени-8Пінополіуретан дуже технологічний матеріал. З нього отримують таку безліч виробів різних форм, призначень і властивостей, що просто не віриться, що це все один матеріал.

З ППУ роблять елементи декору і ліпнину, бампери автомобілів, теплоізоляцію трубопроводів, будь-які подушки для диванів і крісел, автомобільні деталі салону, термопанелі для облицювання фасадів будівель, і багато іншого.

«Продукція з пінополіуретану»Без-имени-9

Існує дві основні технології отримання виробів і нанесення ізоляції з пінополіуретану. Це напиленняі заливка ППУ.

Напилення пінополіуретану (ППУ).Без-имени-10

Процес напилення пінополіуретану відбувається безпосередньо на об’єкті у замовника на місці виконання ізоляційних робіт. Компоненти ППУ-системи (поліізоціонат і поліол) подаються з роздільних ємностей, попередньо підігріваються до необхідної температури і дозуються в потрібній пропорції за допомогою спеціальної установки високого тиску. Нанесення пінополіуретану на ізольовану поверхню виробляє оператор за допомогою пістолета-розпилювача. Перемішування компонентів ППУ-системи відбувається безпосередньо в пістолеті-розпилювачі в спеціальній камері змішування за рахунок множинного зіткнення молекул компонентів ППУ-системи під високим тиском близько 100 бар. Розпилення пінополіуретану відбувається за рахунок зниження тиску при виході з розпилювального сопла пістолета.

«Обладнання для напилення ППУ»Без-имени-11

Суміш наноситься на ізольовану поверхню в рідкому вигляді. Напилювана суміш рівномірно розподіляється по поверхні, спінюється, багаторазово збільшуючись в об’ємі, заповнює всі найдрібніші щілини і тріщини. У результаті утворюється жорстке безшовне, монолітне теплоізоляційне покриття з найнижчим коефіцієнтом теплопровідності. Напилюваний ППУ наноситься шарами практично на будь-які матеріали: дерево, скло, метал, бетон, цегла, фарбу, не залежно від геометричної складності та конфігурації, на вертикальних і горизонтальних поверхнях і навіть на стелі.

«Процес напилення пінополіуретану в Тернополі»Без-имени-12

Важливим моментом при теплоізоляції напиленням пінополіуретану, є температура. Оптимальною вважається температура в межах + 20 ÷ + 30 градусів за Цельсієм, як самих компонентів ППУ-системи, так і ізольованої поверхні. В іншому випадку збільшується витрата системи з огляду на те, що компоненти будуть гірші вспінюватися. Еластичний і в той же час досить щільний матеріал (щільністю від 30 до 60 кг / м3) дозволяє здійснювати як теплоізоляцію стін і стелі будівель, так і призначених для ходьби покриттів як підлоги і даху.

Пінополіуретанової покриття крім високих теплоізоляційних властивостей, набуває гідроізоляційні характеристики, що робить його ще більш цікавим матеріалом щодо традиційних теплоізоляційних матеріалів вимагають додаткових заходів по паро- гідроізоляції. Технологія напилення ППУ дає можливість виконувати роботи з ізоляції конструкцій, як в новому будівництві, так і при реконструкції. Для нанесення ізоляції не потрібно підготовки поверхні. Технологія ідеальна для ізоляції сталевих технологічних конструкцій і ємностей різної форми і розмірів.

Ми професійно займається напиленням пінополіуретану в західній Україні. У нашому парку є спеціальне професійне обладнання високого тиску, на якому наші досвідчені фахівці виконають будь-яку складну задачу з утеплення будинку або складу ППУ.

Ми завжди готові надати будь-яку інформаційну та технічну підтримку в питаннях підбору теплоізоляційних матеріалів, опалення, зниження теплових втрат та підвищення енергоефективності Вашого будинку.

«Заливочна форма і заливальна головка для пінополіуретану»Без-имени-13

При заливанні компоненти ППУ-системи змішуються без участі повітря в змішувальних голівках спеціального заливочного комплексу (див. Рис.3). У результаті утворюється монолітна, рівна струмінь, яку можна впорснути в обмежену порожнину — прес-форму. Для заливки використовують пінополіуретани різних щільностей, але мають уповільнене час спінювання, для того, щоб заливальна композиція встигла розлитися по всій формі.

«Машина для заливки пінополіуретану»Без-имени-14

Методом заливки ППУ можна отримувати теплоізоляційні панелі типу «сендвіч» (SIP, СИП панелі), що складаються з отверділого поліуретану і облицювальних листів (див. Рис.4).Без-имени-15

Відмітна особливість даної технології — економічність. Досить залити сумішшю інгредієнтів дно форми, і через 20-25 с композиція збільшується в об’ємі, заповнюючи весь простір форми. Інша відмінна риса — можливість отримувати вироби будь-якого рельєфу.

Завдяки цьому, технологія ЗАЛИВКИ ППУ дозволяє отримувати широку гаму різних виробів: теплоізоляційні шкаралупи; плити; сендвіч панелі; панелі з облицюванням; елементи холодильників; термопанелі; терки, декор; багети; елементи меблів, бджолині вулики, елементи повітроводів і системи вентиляції та багато іншого.

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *