УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Переваги Пінополіуретану / ППУ

Без-имени-5

У чому ж переваги пінополіуретанів перед традиційними ізоляційними матеріалами?

Переваги пінополіуретану ППУ прямо випливають із його властивостей.

Вибірка основних властивостей пінополіуретанів представлена ​​в Таблиці 1

Без-имени-4Порівняння теплоізоляційних властивостей ППУ з іншими ізоляційними матеріалами

Візьмемо за основу термічний опір ізоляційного шару ППУ товщиною 50 мм з коефіцієнтом теплопровідності 0,02 Вт / (м × С). Термічний опір даного шару ППУ складає — R = 2,5 (м2 × С) / Вт

Для порівняння візьмемо наступні теплоізоляційні матеріали: пінополістирол, мінеральну вату, пробку і ДВП. Знаючи коефіцієнт теплопровідності кожного матеріалу і термічний опір ППУ R = 2,5 (м2 × С) / Вт, можна визначити необхідну товщину ізоляційного шару по термоопору відповідну шару ППУ в 50 мм за наступною формулою:

δ = R × λ

де δ — товщина шару, м; λ — коефіцієнт теплопровідності, Вт / м × K

Результати представлені на графіку нижче (див. Рис. 1).

«Теплоізоляційні властивості різних матеріалів»Без-имени-5

З порівняльної характеристики видно, що теплоізоляційним шару пінополіуретану товщиною 50 мм по теплопровідності відповідає шар полістиролу товщиною 80 мм або шар мінеральної вати — 90 мм і т.д. Таким чином можна сміливо стверджувати, що на сьогоднішній момент ППУ — найефективніший і технологічний ізоляційний матеріал, який представлений на нашому ринку.

Порівняння пінополіуретану з традиційними теплоизоляторами представлено в Таблиці 2.

Без-имени-6

Порівняльний техніко-економічний аналіз ефективності використання ППУ ізоляції і традиційної мінеральної вати наведено в Таблиці 3.

Без-имени-7

Для прикладу, якщо Ви вирішите утеплити стіни будинку площею 500 квадратних метріввикористовуючи плити з товщиною 90 мм, Вам потрібно: 0,09 × 500 = 45 кубометрів даного матеріалу.

Для довідки, об’єм кузова автомобіля типу «Газель» — 9,7 куб.м. Тобто для перевезення мінвати Вам знадобиться п’ять автомобілів типу «Газель».

Зрештою, щоб доставити даний обсяг мінеральної вати на будмайданчик потрібні значні витрати на транспортування, проведення вантажно-розвантажувальних і будівельно-монтажних робіт, а також потрібно посилення фундаменту.

При використанні ППУ товщиною 50 мм загальний обсяг необхідних матеріалів складе: 0,05 × 500 = 25 кубометрів, що відповідає приблизно 750 кг вихідної сировини, яке можна перевезти в одному автомобілі » Газель «. Напилюється пінополіуретан в рідкому вигляді на ізольовані поверхні безпосередньо на будівельному майданчику, матеріал остаточно твердне протягом декількох хвилин. По закінченню однієї доби можна приступати до подальшої обробці будинку. Ізоляція з пінополіуретану набагато легше теплоізоляційних панелей з мінеральної вати за рахунок зменшення товщини і відсутності металевого каркаса. Також завдяки легкості даної теплоізоляції навантаження на фундамент більш, ніж в 100 разів менше, ніж при застосуванні бетону або цегли. Таким чином, скориставшись послугами напилення, ви заощадите свій временя і матеріальні засоби.

На сьогоднішній день потенційний споживач хоче, щоб утеплювач володів наступним набором фізико-механічних властивостей:

низька експлуатаційна теплопровідність і термічне розширення;

мінімальне водопоглинання;

структурна стабільність в широкому діапазоні температур;

висока механічна міцність при низькій щільності;

звукоізоляція від ударного шуму;

невелика вага;

довговічність;

екологічна чистота під час всього терміну експлуатації;

висока стійкість до біологічного впливу;

монтаж в будь-який час року.

Проведений порівняльний аналіз різних видів утеплювачів показав, що утеплювач з пінополіуретану відповідає всім перерахованим вище запитам споживачів.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *