УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Виробництво пінополіуретану (ППУ)

Без-имени-2

Сьогодні жорсткий пінополіуретани є одними з найбільш поширених будівельних матеріалів. Ці легкі, але досить міцні матеріали мають дуже низьку теплопровідність, малу паропроникність, високу адгезію до більшості будівельних матеріалів (папір, бетон, цегла, піноблок, метал, деревина, штукатурка і т.д.).

Пінополіуретан отримують в результаті хімічної реакції двох рідких компонентів — А і В. Іноді компоненти ППУ поставляються з третім компонентом — каталізатором (компонент С), який вводять в потрібній пропорції до складу компонента B перед нанесенням і перемішується. В основному це стосується пінополіуретанів вітчизняного виробництва і пов’язане з тим, що термін придатності деяких компонентів B з введеним каталізатором зменшується.

Нижче на малюнку 1 представлена ​​хімічна реакція, в результаті якої з ізоціаната і полиола утворюється пінополіуретан.

«Ізоціанат + Поліол = Поліуретан»

Мал.1Без-имени-1

Механізм утворення пінополіуретану виключно складний, оскільки матеріал дуже швидко збільшується в об’ємі при одночасному підвищенні температури і в’язкості. Реакції нуклеації, спінювання і затвердіння протікають настільки швидко, що вже через кілька хвилин після полімеризації поверхня, покрита ППУготова для подальшої обробки (див. Рис.2).

«Механізм утворення пінополіуретану»Без-имени-2

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *