УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплені ППУ контейнери в Нью-Йорку

Без-имени-1

Модний бутик з утепленого контейнера в Нью-Йорку Без-имени-1

Морський порт на Саут-стріт (SouthStreetSeaport) в Нью-Йорку — історичний квартал в Манхеттені, розташований на місці, де Фултон-стріт (FultonStreet) виходить до річки ІстРівер (EastRiver) і має статус пам’ятки міста. Морський порт включає в себе берегову лінію з пірсами, місця розваг, історичні пам’ятники.

«Морський порт на Саут-стріт»

Без-имени-2

Також Морксой порт славиться великою кількістю закладів, ресторанів і барів, розташованих просто неба, і заслужено користується великою популярністю у туристів з усього світу, порт також є притулком для безлічі різних модних бутиків. Але в кінці 2012 року Морський порт в Нью-Йорку значно постраждав від руйнівного урагану Сенді, який обрушився на північно-східні штати США. Для усунення наслідків урагану, а також для прискореної підготовки історичного району міста до нового туристичного сезону керівництво міста змушене було звернутися до неординарних і найсучаснішим методам і матеріалами в будівництві.

Одним із таких неординарних рішень муніципалітету міста було придбання 11 підтриманих морських контейнерів довжиною 12 метрів і установка їх на перетині Фултон-стріт і Фронт-стріт на заміну старих бутиків, які були зруйновані під час урагану. Щоб морські контейнери гармонійно вписалися в вигляд історичного району був розроблений спеціальний дизайн-проект, який отримав назву «SEE / CHANGE». В рамках даного проекту передбачалася спеціальна багаторівнева планування майбутніх торговельних кіосків, на самому верху контейнерів передбачалося розміщення популярне кафе.Без-имени-3

Перед початком монтажу на будівельний майданчик були доставлені і зосереджені в центральній частині вулиці контейнери, у яких були вирізані отвори для подальшої установки вікон і дверей, а також прокладені всі необхідні комунікації.Без-имени-4

Як утеплювач для контейнерів був обраний жорсткий закритопористий пінополіуретан (ППУ). Жорсткий ППУ з усього безлічі теплоізоляційних матеріалів був обраний будівельниками насамперед через свої унікальні теплоізоляційні властивості, відсутності необхідності в вентзазорі і пароізоляції, що в підсумку давало значний виграш в товщині огороджувальної конструкції, а відповідно, в економії корисної площі контейнера в порівнянні з іншими утеплювачами. Також ППУ володіє високим показником адгезії до металу і здатний повторити і заповнити хвилястий профіль стін контейнера без повітряних порожнин і зазорів. Здатність ППУ створювати герметичний, монолітний і безшовний шар без стиків і швів дозволила будівельниками закрити і ліквідувати в контейнерах всі наявні отвори, тріщини і порожнечі, які утворилися в результаті попереднього використання.

Далі бригада на спеціальним обладнанні високого тиску приступила до напиленню пінополіуретану на внутрішні стінки контейнерів.

Без-имени-5У міру готовності контейнери вивозили на вантажівках на місце їх монтажу і постійного розташування.

Після напилення ППУ і монтажу стіни контейнерів зашивались фанерою і починалася внутрішня обробка приміщення.Без-имени-5

Після виконання робіт з напилювання ППУ представники будівельного департаменту відзначили високу мобільність і оперативність, а також неперевершено високу швидкість проведення ізоляційних робіт мобільної бригади чисельністю всього в дві людини.

«Контейнери в Морському порту на Саут-стріт»Без-имени-6

У загальній складності роботи по внутрішній ізоляції 11 контейнерів зайняли у однієї бригади 2 робочих дні.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *