УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ НАПИЛЕННЯ ПІНОПОЛІУРЕТАНУ ПРИ БУДІВНИЦТВІ СКЛАДСЬКИХ, СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ І ПРОМИСЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ

tehnologija_uteplenija

 

26Технологія утеплення напиленням пінополиуретану або як ще кажуть «теплоізоляція ППУ методом напилення» останнім часом отримала заслужену увагу споживача (в основному власників будівельних об’єктів, які дійсно зацікавлені в зниженні експлуатаційних витрат, у той час як: проектувальники «не дозріли», а будівельникам «не вигідно») причому, не тільки в цивільному будівництві (де позиції власника мінімально залежать від різного роду «страхів»), але і в промисловому будівництві, де вхід на ринок будь-яким інноваційним технологіям перепиняють бюрократичні механізми у вигляді: «дозволів», « погоджень »,« рішень »і т.п.

Особливо помітно все велика популярність технології напилення Пінополіуретану в будівництві сільськогосподарських складських приміщень: — овочесховищ (картоплесховищ і т.д.), — Зерносховищ (комор). Це пояснюється вельми просто: сільське господарство, як бізнес, вимагає вельми скрупульозних економічних розрахунків і не мале значення у видатковій частині займають витрати на сезонне зберігання сільгосппродукції. Саме економічна доцільність застосування пінополіуретанової ізоляції не залишає вибору для грамотного фермера або оптовика з продажу сільгосппродукції. Економічна вигода методом напилення пінополіуретану пояснюється специфічними (у своєму роді унікальними) властивостями напилюваного Пінополіуретану, головні серед яких: найнижча теплопровідність, чудова адгезія, низькі водопоглащение і паропроникність.

Такі властивості Пенополиуретана «перевертають» «математику будівництва та експлуатації». Розглянемо переваги будівництва з нуля і доутеплення вже наявних сільгосп приміщень різного призначення

28Будівництво та утеплення (теплоізоляція) овочесховищ .

Як і в будь-якому бізнес процесі в сільському господарстві необхідна мінімізація витрат на кожному етапі. Наскільки на етапі складання врожаю важливий якісний комбайн, настільки ж важливо якісне сховище для продукції. Природно, втрати неминучі: навіть «суперкомбайн» не «збере» 100% урожаю «в ідеальній якості», так і в зберіганні: не вдасться зберегти всі 100% зібраного врожаю. Але необхідно мінімізувати втрати. Від того збережіть ви 95% або 85% «складу» залежить не тільки ваше прибуток, але і конкурентоспроможність на ринку. Не будемо зупинятися на тонкощах температурно-вологісного режиму необхідного для зберігання різних овочів, головне для нас очевидно його необхідно забезпечити, при цьому будівництво (або перебудова) складського приміщення повинна бути економічно розумна, як з точки зору капітальних витрат (саме будівництво), так і з погляду поточних витрат (енергозабезпечення).

На сьогоднішній день саме оптимальне рішення: безкаркасний металевий (оцинкована або пофарбована сталь) ангар, з утепленням (теплоізоляцією) напилюваного Пінополіуретану (ППУ) і оснащений спеціальними кліматичними установками для підтримки потрібного температурно-вологісного режиму. Безкаркасний ангар найекономічніший оскільки: менш матеріаломісткі (як наслідок більш легкий і вимагає значно дешевшого фундаменту), більш герметичний, міцніший. Він являє собою половину консервної банки (металевої бочки), тільки значно більшого розміру. Утеплення напиленням Пенополиуретана являє собою безшовний шар самого якісного пінопласту (в силу своїх переважаючих характеристик по всіх значимим і мало значущим критеріям), який в силу відмінною саме адгезії не тільки утримується на поверхні металу (тим самим повністю відсутні містки холоду: щілини і кріплення), але й істотно зростає міцність самого ангара. Тільки напилений Пінополіуретан здатний забезпечити настільки мінімальні енергетичні навантаження на кліматичне обладнання. Товщина шару в 5-8 см є ідеальною для картофелехранилищ з урахуванням капітальних і поточних витрат (при сьогоднішньому ціноутворенні на енергоносії). Висока хімічна та біологічна стійкість забезпечують величезний термін служби не тільки самому пінополіуретаном, а й металу (напилений на метал Пінополіуретан є ідеальною зашитою від корозії). Доутеплення вже наявних складів Пінополіуретаном так само економічно вигідний і надійний спосіб теплоізоляції. Наявний склад отримає додатковий захист, міцність і герметичність, яка необхідна для правильної роботи кліматичного обладнання підтримуючого температурно-вологісний режим у овочесховище (картоплесховище).

27Напилювання Пінополіуретану при утеплення зерносховищ (зерноскладів, комор)

Напилення ППУ на стіни  зерносховища, як і до овочесховища, пред’являються певні вимоги по температурно-вологісного режиму. Загальні принципи будівництва схожі. Але на відміну від овочесховищ зерносховища представляють собою «Клондайк» для різного роду гризунів, які здатні завдати дуже значної шкоди, особливо за наявності їх колоній. І ось тут варто поговорити про особливості Пінополіуретану та його переваги у порівнянні з іншими теплоизоляторами. Пінополіуретан — хімічно високо стійкий матеріал. На відміну від всіх інших теплоізоляторів він здатний протистояти всім розчинників і нафтопродуктам, а так само всім неконцентрованих кислот і лугів. Відкрито-ніздрюватий Пінополіуретан використовується як наповнювач в каналізаційних системах, тому він єдиний синтетичний пористий матеріал (в розумному ціновому рішенні) здатний протистояти самим агресивним мікроорганізмам і середах. Саме ці якості відлякують гризунів. Пінополіуретан єдиний серед утеплювачів, який не гризуть щури. По всій видимості, не здатність переварити спінений хімічно стійкий матеріал зупиняє гризунів. Так само напилений Пінополіуретан в силу своєї безшовні, а так само непроникності для всіх газів, перешкоджає виявленню гризунами таких сховищ. Таким чином, крім перерахованих раніше достоїнств: економічно більш доцільний при значно вищих експлуатаційних характеристиках, ППУ володіє рядом специфічних переваг в порівнянні з іншими утеплювачами.

29Застосування Пінополіуретану у тваринництві: корівники, свинарники і молочні ферми.

Свиноферми та інші приміщення, в яких мешкають сільськогосподарські тварини, повинні забезпечувати їм такі умови життя, які б сприяли їх більшої продуктивності. Відомо, наприклад, що для кращої продуктивності свиней необхідна температура + 20оС- + 25оС. при більш низьких або високих температурах не тільки падає зростання свиней, але і з’являється загроза життю для новонароджених поросят. Наприклад, при температурах близько 0 виживає кожен другий порося, а при більш низьких може загинути весь приплід.

Напилення Пінополіуретану здатне вирішити проблему холоду без додаткового підігріву, буде вистачати тепла самих тварин. Неперевершені характеристики Пінополіуретану по теплоізоляційних властивостях раз і назавжди вирішать енергетичні проблеми свиноферми, підвищать конкурентні переваги. Чудова адгезія до будь- яких матеріалами дозволяють утеплювати будь- які корівники, свинарники незалежно від конструктиву, матеріалів і форм. Високі експлуатаційні характеристики і екологічність, обумовлена ​​абсолютною інертністю і стійкістю до хімічних і механічних навантажень, як при миття і прибирання приміщень, так і впливів з боку тварин, роблять Пінополіуретан кращим теплоізолятором для утеплення тваринницьких ферм.

30Застосування Пінополіуретану для термоізоляції складських приміщень загального призначення.

Складські приміщення зараз потрібні не тільки у фермерських господарствах, а й багатьом фірмам, заводам і торговим комплексам. Основне завдання складського приміщення — це забезпечити продуктам зберігання максимально «комфортне» перебування, тобто забезпечити сприятливий температурно-вологісний режим максимально сприятливий для продуктів зберігання. Деякі продукти зберігання: наприклад м’ясо, риба та ін. Вимагають холоду, інші навпаки тепла: наприклад певні фарби, хімікати та ін. Однак, навколишня температура змінюється від -40 взимку до +40 влітку, що відповідно позначається на кліматі всередині складських приміщень.

Для забезпечення потрібного клімату доводитися використовувати кондиціонери і опалювачі. Кліматична техніка вельми «ненажерлива», тому економічно доцільно використовувати термоізоляцію для зниження поточних енергетичних витрат. Напилювання Пінополіуретану — чудова термоізоляція будь-якого складського комплексу, яка істотно знизить витрати на опалення або охолодження приміщення.

У висновку трохи про якість пінополіуретану (якісний ППУ виходить з якісної сировини і при використанні якісних установок) в цифрах:

Теплопровідність напилюваного Пінополіуретану — 0,02 Вт / м * К

Напилювання Пінополіуретану — це економічно вигідна ізоляція, яка володіє найнижчим коефіцієнтом теплопровідності.
Температурний діапазон роботи напилюваного Пінополіуретану: -150С- + 150С

Напилювання Пінополіуретану — це спінена пластмаса з найширшим температурним діапазоном експлуатації.
Термін служби напилюваного Пінополіуретану — більше 50 років.

Напилювання Пінополіуретану — це теплоізоляція з дуже великим терміном служби, перервати який може тільки цілеспрямоване механічне руйнування.

Об

Uncover innovative gardening techniques and landscape design at garden ideas .

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *