УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Технологія утеплення напилюваним пінополіуретаном

00d9b1e39f02d57be65ad2a9a6eaa3b8_L

Технологія утеплення напилюваним пінополіуретаном дозволяє отримати рівномірне і безшовне покриття з найкращими теплотехнічними характеристиками.

Пінополіуретан в ролі теплоізоляційного матеріалу зарекомендував себе з кращого боку. Висока популярність досягнута за рахунок мінімального рівня теплопровідності. Здатність розширюючись, заповнювати всі найменші порожнини, ніші і тріщини на утеплювати об’єкті. Вспенивание в момент виконання теплоізоляційних робіт. Можливість використання практично з будь-яким матеріалом, висока адгезія при контакті з основою будь-якого типу.

Одним з найбільш поширених варіантів — нанесення матеріалу на утеплювати підстава, є напилення. Технологія утеплення таким способом дозволяє застосувати пінополіуретан в таких місцях, де листової утеплювач встановити неможливо. Тепер без проблем можна обробити різні колони і арки, виступи і глибокі ніші.
В результаті застосування технології утеплення пінополіуретаном, покриття підстави виходить безшовне, цілісне і надійно поєднане з поверхнею. Ще одне вигідне відміну ізоляційного матеріалу — відсутність контакту з водою. Волога не проникає в пори і не пошкоджує утеплене виріб. Всі перераховані вище особливості, а також застосовувана технологія утеплення, виділяють пінополіуретан в порівнянні з безліччю інших матеріалів.

Порядок виконання напилення.
Він полягає в перемішуванні під впливом стиснутого повітря двох хімічних складових. Це перемішування відбувається в спеціально передбаченому вузлі розпилювача. Примушення компоненти, ще до утворення рясної піни через отвір у форсунці потрапляють на місце ізоляції. Буквально через пару секунд відбувається стрімке збільшення обсягу піни. А трохи пізніше матеріал застигає і виходить міцне покриття підстави з високим теплоізоляційним ефектом. Щільність утеплювача на пінополіуретанової основі можна змінювати в межах від 9 кг / м³ і аж до 70 кг / м³.

Важливо запам’ятати правило: Щільність піни обернено пропорційна збільшенню її обсягу при покритті підстави. Якщо щільність знаходиться в межах 9 — 30 кг / м³, то використовувати утеплювач можливо тільки в місцях, де на поверхня не буде впливати механічне навантаження. А ось 40-50 кг / м³ цілком справляються з завданнями і під навантаженням. При цьому для їх захисту достатньо нанести фарбу, таку ж, як на стелі і стінах. Ну а в місцях, що зазнають постійну підвищене навантаження, слід використовувати матеріал з щільністю не менше 60 кг / м³.
tehnologija_uteplenijaЗастосовується устаткування.
Технологія утеплення пінополіуретаном передбачає використання спеціального обладнання, оснащеного розпилювачем. Компоненти пінополіуретану подаються в апарат, там вони нагріваються до 30-40 градусів. Після нагрівання вони, під високим або низькому тиску, залежить від устаткування, надходять в розпилювач. При виході з розпилювача компоненти перемішуються і наносяться на основу. Через кілька секунд матеріал починає збільшуватися в об’ємі. За один прохід шар пінополіуретану варіюється від 10 до 100 мм. Після нанесення необхідного шару теплоізоляції матеріал застигає. Повне завершення реакції складає 24 години.

У пінополіуретану один недолік, він боїться прямого впливу сонячних променів. Для збереження якості теплоізоляції покриття зашивають або фарбують.

Галузь застосування.
утеплення покрівлі
теплоізоляція теплотрас та інших труб коммуни
горищні приміщення, внутрішні поверхні дахів
вертикальні конструкції — стіни, фасади будівель тощо
фундаменти, підлога в підвалах та інших приміщеннях
Важлива характеристика — відсутність токсичних речовин і протипожежна безпека. З цією метою в технологію утеплення вводять різні добавки — антіперени. Вони знижують до мінімуму горючість ізоляційного матеріалу.

Основні переваги при використанні технології утеплення пінополіуретаном.
Можливість використовувати на поверхнях будь-якої складності і в самих важкодоступних місцях.
Висока швидкість, досягається завдяки використанню сучасного обладнання та вдосконаленій технології утеплення.
Готова поверхня — однорідна, без швів і стиків. Продовжує термін служби покриття
Якщо немає зовнішніх пошкоджень, тривалість надійної ізоляції досягає 25 років і більше
Технологія утеплення пінополіуретаном може бути застосована при будь-якій температурі. Робочий діапазон від +100 до -80 ° С
Низький рівень теплопровідності забезпечує високу збереження тепла.
Чи не піддається впливу вологи, цвілі, загнивання.
Максимально протистоїть вогню, не підтримує його.

Для надійного і якісного результату в холодну пору року слід або підігрівати складові частини суміші попередньо, або надійно укрити  проведення робіт від можливої ​​вологості.

 

Об

Explore behind-the-scenes from major award shows and events on Award Show Insider on muslimuzbekistan.net .

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *