УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення даху мінеральною ватою: перевірено, мін немає

0ef95987526970d668cbb7995fe36b10_L

Проблема утеплення даху оселі в усі часи була актуальна для власників приватних будівель. Ще за часів найдавніших цивілізацій люди утеплювали свої яранги, голку і вігвами шкурами тварин. Це рятувало від холоду лише частково, від проливних дощів не допомагало зовсім, проте основи теплоізоляції стін і дахів були закладені вже тоді. Наприклад, до необхідності створення вільного простору між утеплювачем і покрівлею для забезпечення вентиляції люди прийшли ще в стародавні часи. Пізніше, коли цивілізовані люди почали будувати будинки з глини і каменю, вентильований простір розсудливо передбачалося на етапах будівництва. Зараз, коли шкури тварин використовуються аж ніяк не як утеплювач споруди, вимоги до утеплення будівель взагалі і дахів зокрема суттєво зросли. Сучасні технології дозволяють зробити роботи з будь-яким матеріалом, все залежить від уподобань власника будинку, його фінансових можливостей, регіону, в якому знаходиться будинок. За сукупністю всіх характеристик одним з найпопулярніших методів теплоізоляції є утеплення даху мінватою.

Мінвата: популярність з’ясовна

Мінеральна вата — один з найбільш універсальних утеплювачів, його можна використовувати як для зовнішньої, так і для внутрішньої теплоізоляції. Одним з основних переваг цього матеріалу є невисока вартість, що особливо актуально для утеплення старих будинків, особливо в сільській місцевості, де живуть люди з невисоким доходом. При цьому найкраще використовувати класичну вату в рулонах або панелях, ніж інші різновиди, наприклад, ековату або скловату. Перша коштує недешево, друга ж включає в себе мікрочастинки товченого скла, які вкрай небезпечні для здоров’я людини. Недарма після робіт зі скловатою спецодяг рекомендується викидати, бо повністю очистити її від шкідливих часток неможливо.

uteplenie_kryshi_minvatoi2Але економічність — не єдиний плюс мінеральної вати, у неї є й інші достоїнства.

Високі теплоізоляційні властивості. На тлі деяких інших матеріалів, наприклад, пінополіуретану, вата, безумовно, програє в плані теплопровідності, але в порівнянні з не менш популярним пінопластом вона явно на висоті.
Хороші звукоізоляційні властивості. Утепливши дах мінватою, можна насолоджуватися домашньою тишею і частково забути про вуличний шумі.
Високий рівень опору до вогню, кислот, лугів і інших агресивних середовищ. Ця якість мінвата особливо цінують жителі тих регіонів, де часто вирують лісові пожежі.
Практичність. Утеплення даху мінеральною ватою проводиться як в житлових будинках, так і у виробничих цехах, складських приміщеннях, сільських будовах.
Простота монтажу. Зазвичай утеплення господарі проводять самі, нічого складного тут немає, треба тільки дотримуватися основних правил монтажу і виконувати роботи акуратно і дбайливо.
утеплення даху
Недоліків у мінвата теж вистачає, насамперед, це висока гідрофобність. На жаль, всі вати, виключаючи матеріал із залишків скла, добре вбирають вологу, що призводить до зменшення терміну служби утеплювача. У мокрому вигляді матеріал швидко втрачає свої властивості і приходить в непридатність.

uteplenie_kryshi_minvatoi3Алгоритм утеплення даху мінеральною ватою

Якщо приватний будинок, що має скатну дах, має перекриття, то утеплювати треба саме його. Маленьке приміщення під дахом не несе ніякого навантаження, тому утеплення поверхні, яке найближче до житлового приміщення, виправдано. Інша справа, якщо під дахом облаштована мансарда або горище. У таких випадках теплоізоляційні роботи проводяться по покрівлі, причому утеплення зовні вважається ефективніше внутрішнього. При зовнішньому утепленні даху мінватою зберігається в цілості й схоронності основна несуча конструкція. Крім того, такий спосіб теплоізоляції не дає промерзнути даху в сильні морози, не даючи при цьому вивітрюватися тепла з кімнати. Теплоізоляція перекриття скатного даху — процедура нескладна, для укладання утеплювача на бетонне або дерев’яне підставу підійде будь-який сорт мінеральної вати. Бажано утеплювати перекриття з двох сторін, тоді можна не боятися сильних морозів. Те ж саме можна сказати і про утеплення плоского даху.
Якщо ж конструкція будинку не передбачає перекриття, то роботи з підготовки до зими ускладнюються. Доведеться робити проводити утеплення по кроквах, що в ряді випадків не так просто через нерівній поверхні, великої площі, необхідності значної кількості матеріалів. Особливу увагу слід приділити міцності кріплення утеплювача — мінераловатну плиту необхідно не просто щільно і без зазорів укласти в простір між кроквяними балками, але і добре зміцнити за допомогою клею і степлера, іноді потрібні дюбелі. Шматки вати з часом деформуються, стискаються і зменшуються в розмірах, що призводить до сповзання і утворення порожнин у самій верхній частині даху.

Повністю запобігти це не вдасться, але збільшити термін експлуатації за рахунок надійного кріплення цілком реально.

Алгоритм робіт з проведення теплоізоляційних робіт зсередини простий. Спочатку укладається шар гідроізоляції, який буде перешкоджати проникненню води з вулиці. Плівкові листи кріпляться з невеликим провисанням, щоб можна було між крокв укласти вату.

uteplenie_kryshi_minvatoi4Гідроізоляційний шар повинен бути герметичним, тому їм необхідно закрити верхню частину стіну, а стики заліпити скотчем. Потім поверх плівки до кроквяних балок прибиваються дерев’яні бруски, які кріплять гідроізоляцію і залишають зазор між плівкою і утеплювачем. Між цими брусками щільно укладаються попередньо розрізані шматки вати, які повинні бути на 3-5 мм ширше відстані між рейками. Третім і останнім шаром в покрівельному пирозі є пароізоляція, яка оберігає утеплювач від вологи, що надходить з житлового приміщення. В якості пароізоляційного шару можна використовувати фольгированную мембрану, пергамін або руберойд.
Важливо не переплутати сторони: фольга повинна бути повернута в бік кімнати! Після завершення утеплення даху мінеральною ватою встановлюється решетування і можна приступати до установки того стелі, який хочуть бачити у себе в будинку господарі — навісні, натяжні, плиткові, варіантів декоративних покриттів дуже багато.

uteplenie_kryshi_minvatoi5Мінвата добре, а ППУ краще!

Усіх цих тривалих за часом і утомливих за енерговитратами процедур можна уникнути, при цьому виконавши теплоізоляцію даху нітрохи не гірше, навпаки, швидше і ефективніше. Найшвидший спосіб — утеплення даху пінополіуретаном. Полімер номер 1 у світі не вимагає установки гідроізоляції, оскільки сам прекрасно відштовхує вологу. ППУ наноситься методом напилення, що не тільки полегшує сам процес ремонту для господарів будинку і монтажників, але й дуже прискорює всю роботу. Площа в 400 квадратних метрів можна утеплити за одну робочу зміну, тобто вся дах буде готова до зими за один день, і ніяких додаткових процедур не буде потрібно. Прямо на твердий шар полімеру, затвердевающего протягом 15-20 секунд, можна монтувати декоративні панелі стельового покриття.
uteplenie_kryshi_minvatoi6Пінополіуретан в 2 рази краще мінеральної вати зберігає тепло, абсолютно не схильний до дії вологи, вогню, механічних пошкоджень, середній термін служби утеплювача близько 80 років. Крім того, будучи органічною сполукою, на 98% складається з газу, він абсолютно нешкідливий для здоров’я. Якщо ви хочете утеплити дах надійно і надовго, вибирайте полімер. Укласти герметичний шар утеплювача без стиків і швів допоможуть фахівці нашої компанії , багато років займається утепленням будинків за допомогою ППУ. Зателефонуйте, зробіть замовлення, і вже через кілька днів дах вашого будинку буде дійсно такою теплою, що під неї завжди буде прекрасно і приємно повертатися!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *