УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Технологія утеплення даху: тепле горище — комфортний будинок

fe392f78a62c6fc460cf8c2a182b395f_L

Дах свого будинку — не тільки те місце, під яке так прекрасно повертатися, але й місце найбільших втрат тепла з житлового приміщення. Згідно зі статистикою, через стіни йде близько 25% накопиченого в квартирі тепла, в той час як через покрівлю — 35% теплого повітря. Тому на даху будь-якого житлового або господарської будови необхідно провести теплоізоляційні роботи, якщо вони не були зроблені під час зведення будівлі. Для споруд промислового призначення це настільки ж актуально: урожай потребує комфортних умов не менше, ніж люди. Якщо будинок має горище, то технологія утеплення даху передбачає теплоізоляцію перекриття, коли ж мається мансарда, то необхідно утеплювати безпосередньо покрівлю.

tehnologija_uteplenija_kryshi3Робити потрібно на століття!
У випадку утеплення горищного перекриття можна використовувати старі, як світ, але тому не менш популярні насипні матеріали типу стружки, щебеневої крихти або керамзиту. Звичайно, вони поступаються за своїми властивостями теплосберегающим сучасним полімерним матеріалам, зате в плані екологічної чистоти та економічної вигоди дадуть фору всім рулонним і плитним матеріалами. Звичайно, сипучі утеплювачі годяться тільки для будинків середній і південній частині нашої країни. У північних регіонах Росії такий утеплювач не зможе зберегти тепло взимку в необхідному для нормальних умов проживання кількості. Якщо дозволяє місце, керамзит можна використовувати в якості додаткової повітряної подушки при утепленні перекриття, комбінуючи з мінватою або пінопластом. При цьому будь сипучий матеріал, як і взагалі кожен теплоізолятор, треба укладати на шар пароізоляційної дифузної мембрани, яка буде відводити пари вологи, що піднімаються з квартири.
Важливо не переборщити з вагою — горищні перекриття, особливо в будинках старої споруди, часто являють собою старі дошки або не надто товсті дошки. Якщо ви не плануєте міняти стелю, то слід розрахувати, яку вагу він здатний витримати. Керамзит і щебінка — досить важкі матеріали, тому не можна допустити, щоб стеля разом з утеплювачем звалився. Часто горище буває настільки маленьким, що туди непросто навіть насипати стружку, не кажучи вже про грамотному укладанні мінватним плит. У такому випадку технологія утеплення даху допускає внутрішню теплоізоляцію, тобто монтаж утеплювача з боку житлового приміщення.

Це менш ефективно, оскільки при морозах зовнішня сторона даху промерзатиме. Проте ні в якому разі не треба монтувати теплоізоляцію аби як, без зміцнення, гідроізоляції, вентиляційного зазору та інших необхідних речей. Багато людей вважають, що достатньо хоч як впихнути мінераловатні плити на підлогу горища, і взимку в квартирі буде тепліше. Це помилкова думка! Встановлений не за правилами утеплювач створить господарям тільки нові проблеми, пов’язані зі скупченням конденсату, вогкістю, гниттям і неприємним запахом.

tehnologija_uteplenija_kryshi2Утеплення покрівлі: мінеральна вата між кроквами

При утепленні горищного перекриття — як зовнішньому, так і внутрішньому — раціональніше використовувати пінопласт. Він легше, простіше в монтажі, дешевше. При утепленні ж покрівлі або даху мансарди краще використовувати мінеральну вату. Насамперед, це обумовлено тим, що технологія утеплення даху увазі 3 способу монтажу теплоизолятора:

нагорі крокв, під покрівлею;
знизу кроквяних балок;
між кроквами.

Останній метод поширений, що дозволяє розрізати мінватним плити в потрібний розмір (на 5-7 см ширше, ніж відстань між кроквяними балками) і акуратно їх укласти. Використовувати рулонний утеплювач не варто — як би ви його не кріпили, він дуже швидко з’їде, внаслідок чого верхня частина покрівлі залишиться незахищеною. Крім того, панелі набагато зручніше укладати. Перш ніж приступити до теплоізоляційних робіт, необхідно переконатися в наявності вентиляційного зазору, який зазвичай передбачений під скатом даху. Циркуляція повітря сприятиме відведенню вологи від теплоізоляційного шару. За кроквами треба ретельно укласти гідроізоляцію. Листи пергаміну або руберойду кладуться внахлест, стики проклеюються скотчем. Не можна приминати мінеральну вату, інакше зникнуть бульбашки повітря між волокнами і теплоізоляційні властивості матеріалу різко знизяться. По вертикалі не варто обрізати надлишки: панелі вати легко приймуть потрібну форму і допоможуть захистити найбільш вразливі місця — стики покрівлі і фронтонів. Саме тут найчастіше виникають містки холоду, тому по можливості мінватним панелі треба укладати так, щоб вони заходили на стіни.
tehnologija_uteplenija_kryshi4Технологія утеплення даху увазі установку трьох основних шарів. Верхнім, ближнім до покрівлі шаром монтують гідроізоляцію. Це може бути руберойд або пергамін, важливо, щоб він був герметично покладений і проклеєний, інакше зверху буде проникати холод. Конденсуючись на утеплювачі, краплі води швидко намочать мінеральну вату, а мокрий утеплювач зовсім не зігріває будівлю, а тільки сприяє розмноженню цвілі. Другим, основним шаром є власне утеплювач. Ідеально залишити між гідроізоляцією і утеплювачем повітряний зазор, для цього на крокви набивають цвяхи так, щоб вони стирчали приблизно на 5 сантиметрів.

За цим цвяхах натягується міцна капронова нитка, на яку опускається мінватним панелі. Можна зробити обрешітку з дерев’яних брусків, попередньо оброблених антибактеріальними складами щоб уникнути гниття. Третій, ближній до житлового приміщення шар — пароізоляційна мембрана. Вона встановлюється знову ж для захисту теплоизолятора від нагрітого повітря, що йде знизу. Після встановлення всіх трьох шарів треба перевірити конструкцію на надійність і відсутність незахищених місць, потім можна монтувати обрешітку і вішати вагонку, натяжні стелі або будь-який інший обраний вид стельової конструкції.

tehnologija_uteplenija_kryshi5Як зробити краще?

Немає необхідності говорити, що стояти з піднятими руками протягом тривалого часу важко. Внутрішній монтаж утеплювача — справа дійсно трудомістка, потребує не тільки великих витрат часу, а й грошових витрат. Наймати майстрів для укладання мінватним плит недоцільно — робота обійдеться дорожче, ніж необхідні витратні матеріали. Але не всі ж народжені бути монтажниками і будівельниками! Самому правильно організувати утеплення стелі може не кожен. Що ж робити?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Є оптимальний варіант теплоізоляції даху, при якому не доведеться витрачати власні сили, а утеплення буде набагато ефективніше. Зателефонуйте до нашої компанії , вам розкажуть, що є матеріал, що перевершує мінеральну вату і тим більше пінопласт по теплоізоляційних властивостях у 2 рази! Це пінополіуретан. Що складається з двох рідких фракцій полімер при взаємодії з повітрям швидко застигає, утворюючи герметичну, але дихаючу поверхню. Коефіцієнт теплопровідності ППУ в 2 рази менше, ніж у мінеральної вати, так що і шар утеплювача з цього полімеру потрібно вдвічі тонше. При цьому ніяких риштувань, вентиляційних зазорів та гідроізоляції: пінополіуретан не взаємодіє з навколишнім середовищем. У тих місцях, де не можна укласти плитний теплоізолятор, завжди можна напилити шар полімерної піни, причому всі роботи можна почати і закінчити протягом одного дня. Технологія утеплення даху пінополіуретаном — це воістину інноваційний метод майбутнього, який може стати реальністю в сьогоденні. Професіонали з нашої компанії  зроблять вашу дах, а при бажанні і весь будинок теплим і комфортним!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *