УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення брусового будинку зовні або зсередини пінополіуретаном

Без-имени-1

Якісно виконане утеплення брусового будинку зовні або зсередини дозволить з комфортом перебувати в приміщенні суворою і тривалою зимою.

Багато власників приватних будинків при будівництві використовують брус при зведенні стін. Він розрізняється перетином (100х100 мм. Або 150х100мм). Чому саме брус? По перше це екологічно чистий матеріал. По друге швидке і зручне зведення конструкцій. Ну і звичайно відносно низька вартість матеріалу. Але для створення ідеального мікроклімату в приміщеннях одного бруса не достатньо. Потрібно продумати і якісно виконати утеплення брусового будинку.

Для чого виконується утеплення?

Дерев’яні будинки, в порівнянні з цегляними або бетонними, не погано зберігають тепло, але цього не достатньо. У холодні зими без належної теплоізоляції ви будете опалювати вулицю. Витрачаючи при цьому істотну суму коштів. Холодні стіни і підлоги так само негативно позначаються на здоров’ї. Конструкцію будинку теж потрібно захистити від перепадів температури. Виконавши роботи, з утеплення дерев’яного будинку зовні пінополіуретаном або зсередини, ви створите комфортні умови для проживання. Продовжіть термін служби дерев’яної конструкції вашого житла.

Вибір утеплювача для домуБез-имени-2

Після зведення будинку перед кожним власником постає багато питань. Як правильно утеплити брусової будинок зовні або зсередини? Який матеріал найнадійніший? І сама технологія виконання робіт. При виборі матеріалу потрібно звернути увагу на багато факторів. Основне це теплотехнічні характеристики матеріалу, також важливо екологічна безпека і пожежостійкість. Ну і вартість матеріалу грає не маловажну роль.

Пінополіуретан має найменшу теплопровідність. Навіть тонкий шар дозволить надійно зберегти тепло в приміщенні будинку. Якщо порівнювати наприклад з мінеральною ватою то шар ППУ в 50 мм. дорівнює 120 мм мінвати. Проводячи внутрішньо утеплення, Напилювана теплоізоляція збереже простір кімнат. Пінополіуретан застосовується як при внутрішнім утепленні так і зовні. Це залежить від багатьох факторів і бажання замовника. Цей універсальний теплоізолятор і створювався з метою кращого збереження тепла.

ППУ наноситься методом напилення на поверхню брусових стін. Потрапляючи на поверхню в рідкому вигляді, ппу надійно зчіплюється з волокнами дерева. Через кілька секунд відбувається реакція, і рідкий склад спінюється, збільшуючись у розмірах в десятки разів. При цьому заповнюючи всі простори передбачені для утеплення. Після затвердіння виходить цілісний шар ізоляції без стиків. Він ідеально підходить для виконання робіт на складних ділянках.

Не маловажним фактором є екологічна безпека утеплювача. Напилювана теплоізоляція застосовується при виробництві дитячих матраців і наповнювача в м’яких іграшках. Морозильні камери теж заповнені ппу для підтримки певної температури. На всі застосовувані матеріали при утепленні брусового будинку є необхідні дозволи та сертифікати.

Основні способи утеплення будинку з брусаБез-имени-3

Перший і як вважають фахівці найнадійніший спосіб це утеплення брусового будинку зовні напиленням пінополіуретану ППУ. При виконанні зовнішньої теплоізоляції є можливість захистити конструкцію дерев’яного будинку від перепадів температури. Захист від мінусових температур і впливу вологості. Основна перевага це розміщення так званої «точки роси» в товщину утеплювача. Це особливо важливо, взимку конструкція будинку буде перебувати в плюсовій температурі і краще акумулювати тепло. Так само підвищується термін служби будови.

Якщо з якихось причин зовнішнє нанесення неможливо або за бажанням замовника зберегти зовнішній вигляд будинку проводиться утеплення брусового будинку зсередини. При такому нанесенні потрібно подумати про захист дерев’яних конструкцій відповідними складами. А про збереження тепла і підтримці комфортної температури подбає пінополіуретан, нанесений на внутрішню поверхню стін.

Технологія теплоізоляції брусового будинку ППУБез-имени-4

При утепленні будинку зовні пінополіуретаном найчастіше використовують метод вентильованого фасаду. Роботи з теплоізоляції нового будинку з бруса проводяться не раніше ніж через два роки після зведення, для повної усадки. Перед нанесенням ППУ потрібно пройти стіни складом для захисту від гниття і жучків. Далі монтується напрямні бруски для кріплення матеріалів облицювання фасаду по всьому периметру будинку. Розмір брусків залежить від товщини шару ППУ (від 30 мм. До 80 мм.). Після цього монтується захисна плівка на всі місця, які не призначені для утеплення (вікна, двері і т.д.).

Сам процес утеплення брусового будинку являє собою рівномірне заповнення простору між напрямними брусками пінополіуретаном. При зовнішньої ізоляції використовується ППУ щільністю не менше 30 кг / м3 із закритою структурою. Він також є хорошим гідроізолятором. Швидкість нанесення теплоізоляції дуже висока, за одну зміну можна ізолювати до 200 м2 поверхні.

Для надійного утеплення всього будинку потрібно подумати про теплоізоляції підлоги, стелі або даху. Пінополіуретан універсальний ізолятор і підходить однаково для всіх частин будинку. Змінюється тільки щільність матеріалу, для різних елементів будинку різна структура ППУ, для надійного енергозбереження.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *