УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Пінополіуретан по поличках

Без-имени-17

Без-имени-16Технологія утеплення стін пінополіуретаном досить проста.Утеплення пінополіуретановим напиленням — це створення шару теплоізоляції.

При цьому такий метод можна використовувати практично на самих різних поверхнях: гладких, рельєфних або на таких які мають незвичайну форму.

Наноситься матеріал, як правило, розпиленням, але можлива і заливка. У спеціальному пристрої змішуються дві полімеру в рідкій фазі: полізоціонат і поліол. У той же час відбувається їх спінювання засчет вуглекислого газу і нагрівання до досить високого рівня.

Вся ця суміш подається в розпилювальний пістолет або змішувач, яким наноситься під великим тиском на елементи утеплюваної конструкції. Заливку ж пінополіуретаном виробляють у форми, в яких матеріал застигає перед використанням.

Переваги пінополіуретану

Утеплення-дешевше традиційного в рази. Довговічність, простота нанесення!

Пінополіуретан легко наноситься на поверхню стін.

ППУ обійдеться власникам дешевше, ніж простий екструдований пінополістирол. Але основну роль грає не тільки його ціна: зниження витрат здійснюється за рахунок відсутності складної транспортування.

Також технологія нанесення пінополіуретану напиленням на поверхню, утеплення якої необхідно здійснити, дає можливість значно заощадити час робіт своїми руками. Крім того, немає необхідності у використанні клеючих мас: ППУ жорстко кріпиться сам.

Таким чином, можна відзначити наступні переваги цього утеплювального матеріалу:

  • досить високі адгезивні характеристики, які проявляються відразу при напиленні на елементи споруди;
  • освіту утеплювального шару без швів, що сприяє зміцненню і підвищенню надійності покрівлі, стін та інших частин конструкції;
  • Утеплення стін пінополіуретаном своїми руками
  • Утеплення стін пінополіуретаном має великий ряд переваг.
  • низька теплова провідність;
  • невелика вага, особливо важливий при утепленні старого будинку;
  • міцність на розтягування-стиснення, яка пов’язана з комірчастою структурою полімеру;
  • довговічність: більше 50 років служби при відсутності механічних ушкоджень;
  • пожежостійкість;
  • відсутність необхідності в пароізоляції через щільність матеріалу і герметичною структури;
  • вітроізоляція;
  • стійкість до гниття, пліснявіння і недоступність для гризунів і комах;
  • дуже невисоке поглинання вологи;
  • надійна шумоізоляція;
  • відсутність токсичності і безпеку для здоров’я людей;
  • доступна ціна.

Утеплення стін напиленням пінополіуретану

Використовую для утеплення стін ППУ ви економите грошові кошти.

Теплопровідність пінополіуретану коливається в районі 0,023 Вт на один кубічний метр: це майже в півтора рази менше показника екструдованого пінополістиролу. Більш того, щільність матеріалу і його теплоізоляційні властивості такі, що шар товщиною в 50 мм еквівалентний шару того ж пінопласту в 80 мм шару мінвати в 150 мм.

Пожаростійкістю ППУ так само перевершує практично всі утеплювачі: його загоряння можливо тільки при близькому контакті з вогнем, а загасання цього відкритого полум’я веде до припинення горіння теплоізолюючого шару.

Теплоізоляція пінополіуретаномБез-имени-18

Утеплення своїми руками стін будинку пінополіуретаном можна робити як зовні, так і зсередини. Також подібні роботи можна проводити безпосередньо при будівництві будинку або незалежно — під час ремонту. Крім того, ППУ підходить для утеплення як всієї конструкції, так і окремих її елементів. Але в кожному з цих випадків господарі повинні враховувати всі фактори, пов’язані з кліматичними умовами району проживання, рівнем вологості зсередини приміщень, товщиною несучих балок і стін і так далі.

Внутрішнє утеплення стін будівель пінополіуретаном

Зсередини за допомогою пінополіуретану, як правило, утеплюються квартири в міських багатоповерхівках. Найчастіше здійснюють теплоізоляцію лише найбільш схильних шуму і холоду з вулиці кімнат. Як правило, це кутові частини приміщень, зони близько лоджій, стіни, що розділяють дві квартири або звернені зовні до дороги.

Також нерідкі випадки, коли господарі вирішують своїми руками зсередини утеплити кухню або ванну кімнату пінополіуретаном.

Важливо! При цьому необхідно створення пароізоляції, яке опускається зазвичай, якщо утеплення виробляють за допомогою пінополіуретану.

Плівку встановлюють на теплоізоляційний шар, щоб блискуча (фольгована) бік був зсередини. Крім цього, кімнаті потрібна якісна вентиляційна система.

Найбільш позитивні відгуки залишають про утеплення пінополіуретаном мансард, лоджій і балконів. Також проведення зовнішніх робіт рекомендується для теплоізоляції стін житлових будівель в один поверх і проектів промислового або адміністративного користування. Утеплення стін будинку зовні за допомогою пінополіуретану включає в себе наступні етапи:

  • підготовка поверхні стін;
  • пінополиуретановенапилення;
  • армування спеціальної стяжкою;
  • заключні оздоблювальні роботи.

Підготовчі роботи для робіт з пінополіуретаном зовні — це всього лише очищення стін будинку від старого покриття: фарби, штукатурки або шпалер. Це необхідно для найбільш якісного і надійного зчеплення пінополіуретану. Вирівнювати стіни так, як вимагає цього утеплення своїми руками зсередини, не потрібно.

На очищену поверхню виробляється напилення ППУ. Товщину теплоізоляційного шару можна міняти у міру потреби, вирівнюючи всі дефекти поверхні. Після цього на стіни наносять армуюче покриття. Для цього етапу утеплення потрібно скловолоконна сітка з невеликими отворами. Такий захист не може бути менше 60 мм, інакше може не вийти укласти поверх якої-небудь оздоблювальний матеріал: сайдинг, плити, вагонку або ДСП.Без-имени-19

Важливо! І при зовнішньому утепленні будинку, і при роботах зсередини, слід стежити, щоб краплі пінополіуретану не потрапляли на інші поверхні: відчистити його практично неможливо навіть ацетоном.

Під час робіт, виконуваних своїми руками, не можна забувати, що навіть найнадійніше утеплення зовні або всередині кімнат може виявитися марним, якщо не замінити всі старі вікна та двері. При цьому рідким пінополіуретаном теж можна користуватися, так як він відмінно може покрити важкодоступні області навколо прорізів.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *