УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

ЯКИМИ МАТЕРІАЛАМИ НАЙКРАЩЕ УТЕПЛИТИ СВОЄ ЖИТЛО (порівняння)

Щоб як слід утеплити свій будинок потрібно дві речі — це його слабкі місця, точніше ті елементи конструкцій крізь які йде найбільша витік тепла і друге-це ніж утеплювати і яка повинна бути товщина теплоізолюючого шару для досягнення максимального ефекту. Все пізнається в порівнянні. Тому давайте розглянемо різні будівельні матеріали по теплопровідності. Для зручності порівняння беремо еталон — стіна зі звичайної цегляної кладки товщиною один метр.

Для початку розглянемо те, що холодніше цегли. Почнемо з цегли силікатної. Для забезпечення аналогічної теплоємності товщина кладки повинна бути 1,25 метра, залізобетон і бутовий камінь — 1,6 метра. Це міцно, технологічно, сучасно, але тепло не тримає зовсім. Мармур — 3,5 метра (звичайно це практично неможливо уявити собі стіну з мармуру подібної товщини). Мрамор- це дуже красиво, міцно, дорого і страшно холодно.

Переходимо до матеріалів, які краще цегли утримують дорогоцінне тепло.

Самий чудовий утеплювач це ПІНОПОЛІУРЕТАН — 0,04 метра. Має набагато більший відсоток закритих осередків, тому по теплопровідності перевершує пінополістирол. Готується прямо на місці-наноситься в потрібне місце піна зі спеціального апарату на повітрі застигає і виходить дуже легкий, міцний і теплий матеріал, який не боїться вологи, має величезний термін служби і багато інших переваг … Але має один недолік-руйнується під дією прямих сонячних променів, тому потребує додаткового захисту.

Далі підемо у зворотному порядку …

Старий добрий саман — 0,75 метра. Саман, складається з глини і соломи або іншого подрібненого природного матеріалу— подрібнена трава, полова, тирсу. Досить неважко саман виготовити самому, на місці будівництва. Міцність і довговічність саману, що має хорошу гідроізоляцію, дуже висока.

Будівельні блоки з керамзитобетону — 0,45 метра. Керамзитобетон виготовляється методом напівсухого пресування, в результаті якого відбувається згуртування гранул керамзиту до утворення міцного каменю. Має високу морозостійкість, низький відсоток поглинання вологи, володіє хорошими гідрофобними властивостями.

Піно-, або газобетон 0,3 метра. Пінобетон виготовляється шляхом впровадження тисяч мікроскопічних бульбашок повітря в цементний розчин, для цього змішують спеціальний пенообразующего хімікат з водою і отримують піну за допомогою стиснутого повітря. Щоб отримати якісний матеріал і стабільний результат застосовують спеціальний апарат для змішування. Далі піна надходить в резервуар з цементною сумішшю стандартної рецептури і ретельно перемішується.

Дерево — 0,2 метра. Дерево- воно і в Африці дерево. Матеріал доступний, теплий екологічний, приємний і красивий. Має недоліки: якісне сухе дерево- досить дорогий матеріал. Висока пожежна і властивість до поразки усілякими паразитами. Якщо ж дерево рясно просочити серйозної хімією, від цих двох недоліків можна позбутися, однак при цьому загубиться екологія в будинку. Вибирайте з двох зол менше для Вас.

Мінеральна вата — 0,13 метра. Мінвата — волоконний теплоізоляційний матеріал який виготовляють з мінеральної сировини — розплавів гірських порід (іноді використовуються доменні шлаки). Найякіснішою основою для виготовлення мінеральної вати є мінерали базальтової групи. Мінеральна вата володіє такими цінними властивостями, як стійкість до високої температури і хімічних речовин, хорошою тепло і звукоізоляцією, але лякає термін служби (чимало важливий фактор) 5-7 років, це в тому випадку якщо утеплювач ще раніше не насититися вологою .. Якщо все таки це станеться, вважайте що не було ..

Пробка (кора коркового дуба і похідні з цього матеріалу) — 0,04 метра. Натуральний, зроблений самою природою полімер, з пористою структурою, що складається з безлічі відмерлих дрібних клітин. Матеріал дуже теплий, екологічно чистий (якщо не застосовується полімерне сполучне), довговічний, красивий, але дуже дорогий ..

Вибирати Вам …

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *