УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Звукоізоляція стін — квартира без шуму

fasad_napilenie_ppu

Недостатня звукоізоляція стін — це проблема досить поширена в багатьох панельних, а часто не тільки в панельних будинках. Звуки, які нам не хочеться чути, сильно дратують. Це може бути музичний центр чи телевізор, звуки води, що ллється в туалеті, шум від ліфта, щоденні скандали у сусідів, гавкіт собаки і багато іншого. Звичайно, побутові шуми до фізичної глухоті, швидше за все, не приведуть. Але постійно дратівливі звуки можуть стати причиною недосипання, хронічної втоми, стресу, порушень нервової системи та інших захворювань.

Як же знайти вихід з даної ситуації, щоб поліпшити звукоізоляцію квартири, стін або вашого будинку і зробити своє життя комфортніше?

Як відомо, при будівництві квартир в радянський час звукоізоляція стін була далеко не головною вимогою, а тому скаржитися на це нині нікому. При вирішенні цієї проблеми доведеться сподіватися тільки на самих себе, а ще на сучасні будматеріали і технології.

Щоб вийшла правильна звукоізоляція, необхідно знати фізичну природу виникнення шуму. Шуми бувають повітряними і ударними. Повітряні шуми — це розмова, спів, звучання музичних інструментів, звуки тварин (наприклад, гавкіт собаки), звуки радіо і телевізора і інші звуки, що передаються через повітря. Ударні шуми викликають такі дії, як ходьба, падіння на підлогу предметів, пересування меблів, забивання цвяхів, тобто ті, які пов’язані з безпосереднім механічним впливом на будівельні конструкції.

Відповідно, звукоізоляцію можна розділити на ізоляцію повітряного і ударного шуму. Перша є важливою для перегородок, стін, стель, покрівлі та фасадів, а друга — для підлог і перекриттів між поверхами.

Якісна звукоізоляція підлог, стін і стель у дерев’яних будинках завдання досить складна, оскільки дерево є дуже сильним провідником ударних шумів. Для цього необхідно гарне поглинання звуків в конструкціях та ізоляція від повітряних шумів ззовні.

Для якісної звукоізоляції потрібно правильно підібрати звукоізоляційний матеріал з урахуванням його щільності, міцності на вигин, пористості і коефіцієнтів звукопоглинання і звукоізоляції. Підвищення звукоізоляції підлог, стін і стель досягається наступними способами:

Зменшення коливань перепони і звуку, що передається при цьому всередину приміщення. У цьому випадку перешкоду потрібно робити важкої і жорсткою. Чим товщі і масивніше буде моноліт, тим менше буде вібрувати стіна і вище будуть її звукоізоляційні властивості.

Збільшення поглинання усередині конструкції звукової хвилі. Цього можна досягти, використовуючи волокнистий звукопоглинальний матеріал.

Для звукоізоляції дерев’яних стель і перегородок може використовуватися деревоволокнисті плити, будівельна повсть та інші подібні матеріали. При цьому поверхня попередньо очищається, і до неї прибивається або приклеюється один з згаданих вище матеріалів.

Достатньо хороша звукоізоляція деревині, стінах, стелях і підлогах надається, якщо застосовуються екологічно чисті утеплювачі з джуту, пробки, льно-джуту, а для дерев’яних конструкцій — утеплювачі з ековати. Зверху звукоізоляційний прошарок покривається деревностружковими, деревоволокнистих плит, листами гіпсокартону, джутовим полотном та іншими матеріалами. Якщо використовується будівельна повсть, то він попередньо просочується від молі за допомогою 3 -% -ного розчину фтористого натрію і просушується, а потім використовується для звукоізоляції.

Дуже ефективною звукоізоляцією є така, при якій до стелі або перегородці прибивається решетування, що складається з рейок з перетином 4х5 см і виконує роль повітряного прошарку. Зверху на обрешітку прибиваються дошки товщиною приблизно 20-25 мм, по них кріпиться звукоізоляційний матеріал, а потім проводяться оздоблювальні роботи.

Звукоізоляція стін квартири проводитися з використанням тонких багатошарових конструкцій. Вони складаються з з’єднаних між собою листів і полотен різних звукоізоляційних матеріалів, із запроектованими повітряними прошарками між ними. Така структура швидше гасить вібрації, ніж однорідний матеріал.

Для звукоізоляції залізобетонних перегородок і стель на їх поверхню наклеюється один з звукоізолюючих матеріалів (ДВП, пробка, джутове полотно і т.д.), а потім поверхню обробляється вищевказаним способом.

На закінчення потрібно відзначити, що звукоізоляцію стін квартири можна зробити різними способами із застосуванням самих різних сучасних матеріалів. Однак, акустичний ідеал досягти в квартирі практично неможливо. Тут є тільки два виходи: або вибирати житло з урахуванням сусідів, або купувати окремий будинок.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *