УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Як утеплити стіну в кутовій квартирі зовні

Без-имени-9

Кутові і торцеві квартири в будинках здавна вважаються проблемними. Їх завжди купують неохоче, незважаючи на більш низьку ціну. Причиною тому — велика площа контакту з вулицею, а як наслідок — низька температура в приміщенні восени і взимку. Скажемо прямо — в кутових квартирах завжди холодніше, ніж у тих, що знаходяться в середині будинку.Без-имени-9

Боротися з цією проблемою не тільки можна, а й треба. По-перше, якщо ви проведете утеплення стін квартири, жити в ній буде комфортно і тепло. По-друге, виконані роботи автоматично збільшать ринкову вартість житла. Додатковий плюс — якщо ви вирішите виставити на продаж свою нерухомість, швидше знайдете зацікавленого покупця.

Чому в квартирі виникають проблеми?

Якщо будинок панельний або цегляний, тепловтрати через стіни можуть бути досить серйозними, особливо в кутових і торцевих квартирах. Чим більше площа контакту з вулицею, тим більше тепла «тікає» з вашого житла. Тому в кутових кімнатах завжди холодніше, адже дві або три стіни з чотирьох контактують з холодною вулицею.

У будинках старої споруди проблема ще гостріше, адже з плином часу матеріал стін починає руйнуватися. У панелях утворюються мікротріщини, розмір яких постійно збільшується. Якщо не вжити заходів, температура в квартирі буде знижуватися рік від року. При цьому витрати на опалення залишаться колишніми або навіть збільшаться. Якщо ви хочете змінити ситуацію, потрібна теплоізоляція стін.

Який варіант утеплення стін потрібно вибрати?

Стіни кутовий (торцевого) квартири можна утеплити як зсередини, так і зовні. Якщо у вас є можливість, вибирайте другий варіант — утеплення зовні. Він краще з кількох причин:

Вам не доведеться заново робити ремонт у кімнаті після проведення робіт з утеплення.

Не потрібно в ході робіт відсувати речі від стін, змінювати свій життєвий уклад, тривожити дітей.

Ви не втратите ні сантиметра внутрішнього простору квартири.

Точка роси переміститься всередину шару утеплювача, тобто опиниться за межами стіни будинку.

Всі металеві напрямні залишаться зовні, тому не буде містків холоду.

За останні роки технології утеплення зробили крок далеко вперед. Наразі перелік теплоізоляційних матеріалів досить великий. Ви завжди можете вибрати оптимальний варіант, який підійде вам за властивостями, характеристикам, ціні. Крім того, існують сучасні матеріали і технології, що дозволяють провести роботи швидко, якісно, ​​без додаткових витрат і зусиль.

Який матеріал віддати перевагу?

Утеплення стін — це серйозний крок, тому теплоізоляційний матеріал потрібно вибирати ретельно. Традиційні варіанти утеплювачів більш популярні, їх частіше використовують. Люди зупиняють свій вибір на мінеральній ваті, пінопласті або екструдований пінополістирол через їхню відносну дешевизну. Але не замислюються, що у кожного з цих матеріалів є не тільки достоїнства, але й недоліки.

Чи існує альтернатива? Існує, причому досить давно. Це жорсткий пінополіуретан, який рекомендують професіонали. Фахівці визнають, що ППУ — це кращий варіант для утеплення стін квартири. До останнього часу жорстким пінополіуретаном утеплювали стіни, покрівлі, лоджії, підлоги тільки за кордоном. Лише нещодавно цей матеріал і технологія напилення прийшли в нашу країну.Без-имени-10

Різниця утеплення пінополіуретаном і пінополістиролом:

ППУ екологічний і пожежобезпечний. При цьому пінополістирол, нагріваючись понад 60 градусів, починає виділяти фенол, а при високих температурах горить.

Протягом всього терміну експлуатації (близько 50 років) ППУ зберігає свої характеристики. У пінополістиролу вже через 10 років вони істотно погіршуються.

Пінополіуретан не гниє, не схильний до грибкового або бактеріального зараження. Пінополістирол (при підвищеній вологості) стає сприятливим середовищем для розвитку цвілі.

При утепленні пінополістиролом потрібно виконувати роботи з паро- та гідроізоляції матеріалу. У разі ППУ цього не потрібно, тому що матеріал сам справляється з цими завданнями.Без-имени-11

Утеплення стін зовні методом напилення ППУ

Пінополіуретан наносять на стіну за допомогою спеціального обладнання, що працює під високим тиском. Робочі напилюють полімер на утеплять поверхню шаром близько 2 см. Він заповнює всі тріщини і порожнечі, утворюючи безшовне монолітне покриття. Для повноцінної ізоляції слід наносити шар ППУ 50 мм щільністю від 32 кг / м3.

Утеплювач потрібно захищати від ультрафіолетового випромінювання. Для цього можна використовувати сайдинг, облицювальна цегла, плитку. Інший варіант захисту — нанесення спеціального покриття, яке не пропускає сонячні промені. Якщо ви віддали перевагу облицювальні матеріали, слід виставити горизонтальні напрямні з металлокаркаса.

Щоб не утворювалися містки холоду, простір між стіною і профілем необхідно заповнити теплоізоляційним матеріалом. Найкраще для цієї мети підходять листи пінополістиролу товщиною не менше 1 см. Після монтажу напрямних приступають до робіт з напилювання ППУ. При цьому особливу увагу потрібно приділити місця, де знаходиться кутовий стик стін.

Тут матеріал стіни відчуває найбільші навантаження, тому найчастіше в цьому районі розташовані мікропошкодження. Це можуть бути невеликі тріщини всередині стіни або щілини на її поверхні, через які відбуваються значні втрати тепла. Якщо ви вирішили провести утеплення стін квартири, постарайтеся якісно закласти саме ці місця.

Після нанесення утеплювача вам не знадобиться додаткова гідро- і пароізоляція. Тому що ППУ сам виступає в якості гідроізолюючого матеріалу. Як тільки пінополіуретан висохне, почнеться наступний етап — обробка стін після утеплення. Використовуючи облицювальні матеріали, ви додасте стіні завершений вигляд. Після цього можете насолоджуватися новим рівнем комфорту в утепленій квартирі.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *