УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення будинку ППУ

Без-имени-10

У сучасному будинку ще на етапі будівництва першорядну увагу приділяють теплоізоляції огороджувальних конструкцій. Тому що кількість енергії, яка необхідна для опалення будинку безпосередньо залежить від величини теплових втрат будівлі. А це означає, що чим більше тепла або холоду йде через огороджувальні стіни, підлоги, дах або ж підвал, тим більшої потужності буде потрібна система опалення та кондиціонування повітря для створення комфортного мікрокліматі в будинку і тим більше вона буде споживати електричної енергії або газу. На тлі повсюдного переходу на енергозберігаючі технології величезні рахунки за опалення і кондиціонування не вкладаються в поняття енергоефективного домоволодіння. Ось чому правильно виконана теплоізоляція будинку дозволяє створити по-справжньому комфортні умови всередині, знизити втрати тепла через стіни, дах і фундамент і в кінцевому підсумку економити на опаленні взимку і кондиціонуванні повітря влітку.

Яким чином будівля втрачає тепло?

Без-имени-9Тепло витікає через всі огороджувальні конструкції будинку: вікна, стіни, цоколь, дах, підвал, вхідні двері та через плити перекриття. На цей процес впливають два фактори: різниця температур в приміщенні і на вулиці, а також теплоізоляційні властивості огороджувальних конструкцій. Найбільші тепловтрати (35%) припадають на стіни, так як в порівнянні з іншими конструктивними елементами у них найбільша площа.

До того ж завжди існують, так звані, невраховані втрати тепла в наслідок негерметичності конструкції будівлі, наявності зазорів, тріщин, отворів для підведення комунікацій та інших містків холоду, які дуже важко фіксувати і приймати в розрахунок. Нижче на малюнку показаний інфрачервоний знімок, отриманий за допомогою тепловізора, на якому чітко видно втрати тепла через горище і вікна житлового будинку (див. Рис.1).

Без-имени-10

В даний час стало очевидним, що добиватися теплоізолюючих властивостей конструкції за рахунок збільшення товщини матеріалів, які є одночасно і несучими конструкціями будівлі (дерево, цегла, бетон) — безглузде і дороге заняття. Знадобилися нові технологічні рішення і матеріали.

Утеплення будинку пінополіуретаном є найефективнішим і технологічним рішенням на сьогоднішній момент.

Напилення пінополіуретану ( ППУ) — це сучасний метод утеплення будь-яких промислових і житлових об’єктів, що відрізняється відсутністю швів, зазорів і містків холоду. Напилюваний ППУ наноситься декількома шарами практично на будь-які матеріали: дерево, скло, метал, бетон, цегла, фарбу, незалежно від геометричної складності та конфігурації, на вертикальні і горизонтальні поверхні і навіть на стелю (див. Рис.2).

Без-имени-11Напилення ППУ покриває поверхню рівним однорідним безшовним шаром, відсутні будь-які нахлести і стики, які неминучі при використанні традиційних теплоізоляційних матеріалів. Володіючи високим показником адгезії до більшості будівельних матеріалів, відсутня необхідність в якому-небудь кріпленні ізоляції. Крім того, пінополіуретан інертний до кислотних і лужних середовищ і може використовуватися як покрівельний матеріал, служити антикорозійним захистом металу.

Пінополіуретан наноситься на ізольовану поверхню в рідкому вигляді. Активний підйом піни починається через 2-4 секунди, збиваючи пінополіуретан багаторазово збільшується в об’ємі і заповнює всі наявні порожнечі, зазори і отвори. Зазвичай товщина одного шару становить 10-15мм. Кожен наступний шар напилюється на попередній відразу після його затвердіння. Для забезпечення достатньої тепло- і гідроізоляції досить зробити напилення ППУ в кілька проходів до необхідної товщини.

Дана технологія дає можливість виконувати роботи з ізоляції конструкцій, як в новому будівництві, так і при реконструкції. Технологія також ідеальна для ізоляції сталевих технологічних конструкцій ємностей різної форми і розмірів

Застосування пінополіуретану в цьому випадку дає можливість покривати покрівлі будь-якої складності і форми, створюючи покриття без єдиного шва і стику.

Нанесення ППУ може відбуватися як на нові конструкції, так і на старі, покриті металом, руберойдом або шифером, не проводячи демонтажу старого покриття, що значно здешевлює вартість виконання ізоляційних робіт з використанням пінополіуретану .

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *