УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Армія США використовує пінополіуретан для теплоізоляції військових наметів в Іраку

Без-имени-4

Армія США використовує пінополіуретан для теплоізоляції військових наметів в Іраку

Без-имени-1

«Американські військові в Іраку»

Постійний контингент американських військ, дислокований в Іраку щодня відчуває на собі суворі умови пустельного і жаркого клімату. Для Іраку характерно тривале спекотне літо, коли температура повітря досягає 54 ° С. Під палючим сонцем температура всередині наметів, в яких розміщуються американські солдати і офіцери досягає 38 ° С, незважаючи на те, що системи кондиціонування повітря працюють на повну потужність. Військові відзначають, що при такій температурі знаходитися всередині намету практично неможливо — надто жарко. Такі жорсткі умови істотно ускладнювали несення служби та проживання американських військових в Іраку. Порятунком від нестерпної спеки став пінополіуретан (ППУ).

У 2009 році американське армійське керівництво розробило і реалізувало спеціальну програму щодо поліпшення умов перебування своїх солдатів в Іраку. Згідно даної програми всі військові намети були покриті рівномірним шаром пінополіуретану товщиною 5 см, який наносили зовні методом напилення. На реалізацію проекту було виділено близько 12500000 доларів.

«Напилення пінополіуретану на армійські намети»

Без-имени-2

Монолітний герметичний шар ППУ запобіг нагрівання повітря всередині намету, захищаючи її від палючого сонця пустелі, а також витік кондиціонованого повітря через дрібні щілини і зазори. Крім вирішення проблеми з теплоізоляцією, жорсткий шар пінополіуретану зробив брезентову конструкцію намету більш жорсткою, міцною і вітростійкій під час піщаних бур, виконуючи функцію зміцнюючого матеріалу.

«Армійська палатка покрита 5 см шаром пінополіуретану»

Без-имени-3

Після реалізації проекту армійське керівництво зазначило, що важко знайти більш зручний і транспортабельний, а найголовніше ефективний спосіб теплоізоляції. Для надійного захисту наметів від іракського сонця необхідно мати лише установку для напилення пінополіуретану, а також сировина, яка розфасована в 200-літрові бочки. Тепер даний досвід по теплоізоляції армійських наметів військові хочуть використовувати в Афганістані та в інших куточках планети з жарким і сухим кліматом.

«ППУ робить конструкцію намету більш міцною і жорсткою»

Без-имени-4

Також американські військові крім підтримки комфортної температури усередині наметів розраховують за допомогою даного проекту знизити витрати на кондиціонування повітря мінімум на 30%.

Об

If you're interested in custom car modifications, find unique ideas and tips at jadefansite.com .

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *