УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Рибацька хатина для зимової риболовлі

Без-имени-11

Рибацька хатина для зимової риболовлі»

Без-имени-1

Завзятий рибалка зі штату Міннесота (США) виготовив з підручних матеріалів пересувний будиночок для підлідної риболовлі взимку. Давайте подивимося, що з цього вийшло!

Заповзятливий американець поставив собі за мету максимально швидко і дешево виготовити мобільний будиночок для своєї сім’ї з п’ятьох осіб для підлідної риболовлі на Лісовому озері, що знаходиться на півночі Міннесоті. До»рибальської хатини» пред’являлися наступні вимоги — легкість, міцність, просторість, ну і звичайно, надійна теплоізоляція для комфортного підлідного лову під час суворих північноамериканських зим. До слова, озера і річки на півночі Міннесоті взимку покриваються льодом товщиною більше 1 метра!

Габарити дому вийшли наступними: довжина — 2,5 м; ширина — 5 м. В якості каркаса для будиночка рибалка використовував брус 50х50 мм. З внутрішньої сторони каркас був «зашитий» листами фанери товщиною 6 мм. Із зовнішнього боку стіни будинку були утеплені напилюваним жорстким пінополіуретаном із закритими осередками товщиною 5 см.

«Зовнішній вигляд будиночка, утепленого ППУ»

Без-имени-2

«Зовнішнє утеплення ППУ»

Без-имени-3

Зсередини рибальський будиночок вийшов просторим і затишним, а найголовніше теплим і досить легким. Додамо, що крім високих теплоізолюючих властивостей жорсткий ППУ надав дерев’яної конструкції будинку додаткову жорсткість і міцність, будиночок сміливо можна переміщати по льоду без будь-яких побоювань.

«Інтер’єр рибальського хатини»

Без-имени-4Без-имени-5

У підлозі будиночка передбачені 6 спеціальних лючків-віконець. Розташування та розмір віконець підбирався таким способом, щоб передбачалася можливість пробурити в льоду відразу дві лунки і комфортно розміститься з вудками кожному члену сім’ї.

«Розташування віконець в рибальському будиночку»

Без-имени-6

Ось так виглядають лунки для лову на ділі:Без-имени-7

Для вільного переміщення по льоду з місця на місце в пошуках риби американець встановив рибальський будиночок на сталеві санчата.

«Сталеві санчата для будиночка з ППУ»

Без-имени-8

Як зазначає рибалка, завдяки сталевим санчатах і звичайною лебідці будинок легко занурити на причіп і привести на пікапі до озера.

«Перевезення будиночка з ППУ на причепі»

Без-имени-10

Також причепивши сталевий трос до спеціальних отворів, які розташовані на рамі санчат, будиночок можна легко буксирувати волоком по льоду замерзлого озера. Американець в особливо засніжені зими використовує таку техніку:

«Буксирування рибальської хатини з ППУ»

Без-имени-9

І ось косяк риби виявлений, тепер можна розташовуватися на льоду, розкладати вудки і налаштовуватися на очікування першого клювання. Варто відзначити, що для створення комфортної температури усередині будинку, навіть якщо він утеплений пінополіуретаном, необхідне джерело тепла. У якості обігрівача американець використовує економічний газовий інфрачервоний обігрівач. У підсумку через короткий проміжок часу всередині будинку можна спокійно знаходиться без верхнього одягу навіть у морозні зимові ночі.

Без-имени-11

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *