УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Напилювана теплоізоляція пінополіуретаном

063ee9aeb9f60efa02823e51450f82ce_L

 Пінополіуретан відноситься до розряду газонаповнених пластмас на основі поліуретану, які складаються з інертною газової фази на 85-95%. Буває жорсткий пінополіуретан (ППУ) і еластичний (поролон). Використання пінополіуретану вельми широке — в якості теплоізоляції і звукоізоляції.
Сьогодні дуже популярний пінополіуретан у будівельників і в машинобудуванні. Поролон — використовується в якості наповнювача або м’якої оббивки в побуті і у меблевиків. Двокомпонентний пінополіуретан (ППУ) знайшов широке застосування в будівельній галузі і в побуті. Застиглий монолітний шар можна видалити тільки механічним шляхом. Єдиним недоліком пінополіуретану є захист від прямого впливу ультрафіолетових променів.

napyljaemaja_teploizoljacija2Сфера в якій використовується пінополіуретан досить широка:

У автопромі як наповнювач автокрісел, для звукоізоляції салону автомобілів, для виготовлення напівжорстких панелей, підлокітників, бамперів і т.д.
У меблевій та легкої промисловості як наповнювачі та прокладочні матеріали для матраців, подушок, м’яких меблів і т.д.
М’які дитячі іграшки також наповнюють пінополіуретаном, оскільки він з екологічно чистих складових компонентів і біологічно нейтральний.
Взуттьовики використовують пінополіуретан для виготовлення супінаторів та інших взуттєвих елементів.
napyljaemaja_teploizoljacija3У холодильниках як побутових, так і промислових використовується як хладоізолятор.
У хімічній промисловості як теплоізолятор на трубопроводах магістральних і низькотемпературних.
Як теплоізолятор, звукоизолятор і гідроізолятор в будівництві та проведенні капітального ремонту жилого фонду, заміських, приватних будинків, складів, ангарів, гаражів, виробничих цехів і ін. Конструкцій, які потребують теплоізоляції.

У пінополіуретану унікальні властивості:
рекордно низька теплопровідність (0,020-0,021 Вт / м * К);
висока адгезія;
хороша вологостійкість.

Напилювання пінополіуретаном виробляється на спеціальному обладнанні (розпилювачі). Під високим тиском пінополіуретан напилюється на поверхню. Два рідких компонента в з’єднанні з повітрям перетворюються на піноподібну масу у вигляді численних мікроскопічних бульбашок, наповнених фреоном. При застиганні вони перетворюються в однорідний суцільний монолітний шар, який і служить захистом від проникнення холодних повітряних потоків. В результаті, оброблювана поверхня стає міцною і легкою, так як газ є основною складовою утеплювача. Оптимальна товщина нанесення від 5-15 см.

napyljaemaja_teploizoljacija4Використання пінополіуретану в будівництві набуло повсюдного характеру, його практично використовують при виконанні робіт по:
утепленні даху і горища,
утепленні стін як із зовнішнього, так і з внутрішньої сторони,
гідроізоляції і утеплення фундаменту.

Утеплення будинку
Напилювана теплоізоляцію використовують як у вигляді рідких спінюючих складів для заливки у важкодоступні місця, так і для напилення на оброблювані поверхні. Пінополіуретаном наповнюють панелі для збірних конструкцій. Унікальна властивість високої адгезії робить пінополіуретан універсальним. Він з однаковим успіхом може наноситися на папір, картон, цегла, бетон, черепицю, руберойд тощо. Матеріали, виняток становить поліетилен.

napyljaemaja_teploizoljacija6Сьогодні використовують два способи проведення робіт з теплоізоляції — заливка і напилення пінополіуретаном. Обидва способи — це краще рішення для виконання подібних робіт, тому що супутні витрати при виконанні робіт безпосередньо на будівельному майданчику значно знижуються. Вам не доведеться витрачати додаткові кошти на монтажні, демонтажні кріпильні роботи. Та й не потрібно наймати бригаду робітників з прибирання будівельного сміття.

До основних переваг пінополіуретану ще відноситься його міцність і довговічність, а так само стійкість до температурних перепадів від -150 до +150 градусів. Крім цього пінополіуретан не представляє інтерес для гризунів, і оброблена пінополіуретаном поверхня не буде обростати грибком і цвіллю.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *