УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення складських приміщень: вибираємо пінополіуретан

9653b574708b7a6469e28ee67a57dc73_L

Склади зазвичай розташовуються далеко від житлових кварталів. Міські промзони часто облаштовують за залишковим принципом — де є місце. У непридатною для будівництва житла місцевості, як правило, підвищений рівень грунтових вод, нерозвинена інфраструктура, невелика кількість людей. Те ж саме можна сказати і про складах в сільській місцевості. Недбале ставлення до процесу будівництва складських приміщень почасти можна зрозуміти: тут не будуть жити люди. Разом з тим на складах зберігається величезна маса різної готової продукції та напівфабрикатів, які підуть на задоволення запитів громадян. Багато товарів не доходять до магазинів і оптових баз внаслідок неналежного зберігання на складах, особливо це поширено серед овочів, фруктів і інших продуктів харчування, які псуються і гниють. Уникнути плачевних результатів допоможе грамотне утеплення складських приміщень, яке не тільки зігріє товари народного споживання взимку, але і запобіжить виникнення гнилі.

uteplenie_skladskih_pomeshhenij2Труднощі утеплення складу
Складність теплоізоляції складів полягає, головним чином, в їх конструктивних особливостях. Як правило, приміщення для зберігання продукції споруджують з швидкомонтованих каркасних конструкцій, що часто мають арочну форму купола. Якщо до цього додати величезну площу більшості складів, то стає зрозуміло: традиційні методи утеплення приміщень тут непридатні.

Утеплення складських приміщень можна виробляти за різними технологіями

Створення каркаса. При цьому доцільно використовувати дерев’яні рейки, які легше металевих балок і не проводять холод. Контур з деревини необхідно обробити антибактеріальними спреями щоб уникнути появи і розмноження грибкових спор.
Кріплення плитних або рулонних теплоізоляторів безпосередньо на поверхню стін складу. По суті, це те ж каркасне утеплення, яке виробляється без вентиляційного зазору, внаслідок чого воно менш ефективно і не так довговічне.
Теплоізоляція за допомогою пінних утеплювачів. Це найшвидший і надійний спосіб утеплення складу, навіть великий сільськогосподарський або авіаційний ангар можна утеплити протягом одного-двох днів. Головний плюс напилюваних утеплювачів — їм не важлива арочна або будь-яка інша форма купола, навіть сама дивна. Там, де не встане рівно плита пінопласту або мінераловатна панель, герметично ляже шар рідкої композиції.

uteplenie_skladskih_pomeshhenij3Який матеріал для утеплення складу вибрати?

При утепленні складських приміщень необхідно враховувати призначення споруди і спосіб будівництва. Так, якщо склад побудований з листів легкої оцинкованої сталі, оптимальним матеріалом для утеплювача стане пінопласт. Він легкий, нескладний у монтажі, не вбирає вологу. Але він легко запалюється, тому при утепленні зерноскладів та овочесховищ, особливо розташованих в південних регіонах Росії, пінопласт не використовується. Базальтова вата більш пластична, її можна встановити практично без всяких зазорів, чого з пінопластом домогтися нереально. Однак мінватним плити важкі і мають істотним недоліком: вони дуже гігроскопічні. Вбирає вологу виключає їх використання в приміщеннях, де важливий режим температури і вологості, зокрема, при зберіганні швидкопсувних харчових продуктів. Не рекомендується використовувати мінеральну вату при утепленні складських приміщень, призначених для зберігання техніки — велика ймовірність корозії.

Інші матеріали, наприклад, скловата або піноскло, при утепленні складів не застосовуються. Частинки скловолокна літають у повітрі і осідають на зберігається товар, що погіршує його споживчі якості. Другий матеріал досить міцний, але не гнучкий, тому при утепленні обширних поверхонь складної форми його застосування не завжди можливо.

Оптимальним матеріалом для утеплення сховищ товарів і продукції є пінополіуретан. Саме утеплення складів за допомогою напилюваного полімеру не викликає розбіжностей ні в кого.
Якщо в приватних і багатоповерхових будинках прихильники полістиролу або мінвата ще можуть посперечатися з прихильниками ППУ, то роботи по теплоізоляції ангара або складу оптимально проводити за допомогою пінополіуретану — в цьому сходяться всі.

Пінополіуретан — кращий варіант утеплення приміщення складу

Велика популярність цього утеплювача пояснюється дуже просто. Утеплення складських приміщень важливо проводити швидко і якісно, ​​оскільки часто склади будують під конкретні потреби протягом декількох днів. Якщо робити теплоізоляцію пінопластом або мінватою, то на величезній площі тільки монтаж каркаса може зайняти майже тиждень, а за цей час новий урожай або тонка електронна апаратура, яка буде зберігатися на складі, може згнити або заіржавіти. Якщо ж проводити теплоізоляцію за допомогою ППУ, то всі роботи можна завершити протягом одного-двох днів, залежно від площі складу. При цьому швидкість ніяк не впливає на якість — матеріал лягає рівним шаром навіть на криволінійні поверхні, так що при складній геометрії зводу складського приміщення пінополіуретан незамінний.

uteplenie_skladskih_pomeshhenij4Переваги утеплення складських приміщень пінополіуретаном

Швидкістю монтажу гідності пінополіуретану — безумовно, кращого утеплювача для складських приміщень — не вичерпуються. ППУ має безліч інших плюсів.

Головна перевага пінополіуретану — видатні теплоізоляційні характеристики. Так, 5-сантиметровий шар ППУ ідентичний за властивостями 15 см пінопласту! Герметичний шар, який дозволить надійно зберегти будь-яку продукцію протягом довгого часу. Завдяки відсутності швів виключене проникнення холодного повітря в приміщення, що дає налаштувати оптимальний температурний режим за допомогою додаткових нагріваючих чи охолоджувальних приладів. Комірчаста структура матеріалу, який складається з смоли і затверджувача, дозволяє несучим конструкціям дихати. Це практично гарантує відсутність вогкості і цвілі, що дуже важливо для таких примхливих в зберіганні товарів, як харчові продукти.
утеплення складських приміщень

Легкість ППУ практично не робить навантаження, завдяки чому утеплення напилюваним матеріалом використовується навіть на легких спорудах і тимчасові будівлі. Пінополіуретан не горить! Це дуже суттєвий плюс на користь цього матеріалу. Пожежі — аж ніяк не рідкість в промзонах міста і в сільській місцевості. Можна не хвилюватися за збереження матеріальних цінностей, що знаходяться в складі, який утеплений пінополіуретаном — він не загориться.

ППУ не взаємодіє з водою, отруйними речовинами, його не люблять гризуни, він абсолютно безпечний для людського організму. Прекрасна адгезія матеріалу забезпечує чудову в’язку утеплювача з будь-якими стінами — цегляними, дерев’яними, металевими. Пінополіуретан не пропускає звуки — можливо, не головна властивість для складу, але якщо складське приміщення використовується як майстерні, то така характеристика розглянутого матеріалу зовсім не здасться зайвою.

Одним словом, утеплення складських приміщень пінополіуретаном виправдано з усіх точок зору. У цьому не дадуть засумніватися професіонали з нашої компанії . Це підприємство, що розширюється з кожним роком, має багатий досвід утеплення різних будівель, у тому числі складів, за допомогою ППУ. Бригада досвідчених майстрів готова прибути в максимально стислі терміни і провести всі необхідні роботи по теплоізоляції складу будь-якої площі. І тоді можна бути впевненим у тому, що вся збережена продукція буде в цілості й схоронності!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *