УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення стелі пінопластом: недорого, вигідно, просто

be4e4fd1bcb87d92f342f6e3e3e1d9e2_L

Пінопласт — майже ідеальний матеріал для утеплення стелі. По-перше, він найлегший з утеплювачів, тому при теплоізоляції стельового перекриття він не робить ніякого навантаження на поверхню, в якому б стані вона не знаходилася. По-друге, чим вище від землі, тим більше вологість — закон фізики відомий всім, і неорганічний матеріал, не всмоктуючий вологу, якнайкраще підходить для утеплення стелі. По-третє, термоізоляційні роботи під дахом самі незручні — кому сподобається довгий час стояти з витягнутими вгору руками? Так от, пінопласт укладається легше інших утеплювачів, тому багато часу процес не займе. При бажанні кожен умілець може провести утеплення стелі пінопластом своїми руками, однак якщо є хоч найменші сумніви, краще довірити свій дах професіоналам: найменша помилка в розрахунках — і містки холоду укупі з вогкістю не дадуть спокійно жити. Воно вам треба ?!

uteplenie_potolka_penoplastom2Пінопласт потрібен всюди
Серед усіх сучасних утеплювачів пінопласт має найбільше число дуже схожих за складом, властивостями і навіть зовнішнім виглядом матеріалів. Екструдований пінополістирол, піноскло, Піноплекс — ці та багато інші різновиди неорганічного матеріалу набули широкої популярності не тільки при утепленні будинків. Сфера застосування цього невагомого матеріалу воістину дивовижна, пінопласт застосовується в багатьох сферах побуту і виробництва.

У легкій і харчовій промисловості з пінопласту роблять тару, одноразовий посуд, пакувальні матеріали для зберігання та перевезення особливо крихких вантажів.
У суднобудуванні і альпіністської індустрії пінопласт — незамінна складова при виготовленні понтонів, рятувальних жилетів, кіл та інших аксесуарів, що допомагають триматися на воді довгий час.
Радіомонтажником пінопласт прекрасно знайомий — з нього роблять діелектрики.
Використовується пінопласт у будівельній, меблевій, конструкторської, транспортної промисловості.
Що характерно, практично для всіх цих цілей цілком придатне і вторинну сировину, тобто пінопласт, що піддався термообробці. Не секрет, що крихкість — один з головних недоліків цього матеріалу, але якщо раніше проблема утилізації відходів представлялася майже нерозв’язною, то тепер існують величезні заводи з переробки залишкових гранул. Після дроблення відходи знову можна використовувати у вигляді гранул (наприклад, для засипання безкаркасних меблів) або знову зробити з них плити, які і використовуються при утепленні стелі пінопластом. Таке практично безвідходне виробництво приваблює багатьох учених, інженерів та інвесторів у створення нових, більш досконалих різновидів білого матеріалу.
Переваг у пінопласту багато

Не варто вважати, що утеплення стелі або інших поверхонь будинку за допомогою пінопласту морально чи фізично застаріло. Так, приходять нові матеріали, завойовують любов народу більш сучасні технології. Але, наприклад, шкури тварин з первісно-общинних часів вважалися найтеплішим шатами, незгірш цінуються шуби і зараз. Так само і в сфері утеплення будинків: пінопласт почав використовуватись як утеплювач з самого початку своєї появи, майже 100 років тому. І досі не втратив своєї актуальності.

Цьому сприяють ті переваги спіненого полістиролу, яких немає в інших утеплювачів.

Легкість: завдяки своїй невагомості пінопласт може використовуватися при теплоізоляції будь-яких будівель, навіть старих і старих.
Простота монтажу укупі з дешевизною (цей матеріал найдешевший з утеплювачів) роблять його найбільш демократичним і затребуваним серед усіх верств населення.
На відміну від скловати пінопласт не злежується, зберігаючи свою повітряну структуру в будь-яких умовах. Хто не знає, цей матеріал на 93% складається з повітря — кращого теплоізолятора на Землі. Невипадково утеплення стель пінопластом дуже виправдано.
Пінопласт володіє нульовим коефіцієнтом паропроникності, тобто абсолютно не пропускає воду і пар. Це гідність чудове, особливо при зовнішньому утепленні будинків — як ніякий інший матеріал пінопласт захистить фасад або покрівлю будинку від снігу і дощу. Невипадково при зовнішній теплоізоляції полістирольні плити використовуються частіше, ніж при внутрішніх роботах.

uteplenie_potolka_penoplastom3Недоліки утепленню не перешкода

Безумовно, у пінопласту є свої недоліки, якими володіють і всі його побратими. Так, водонепроникність може обернутися парниковим ефектом в квартирі, тому гідроізоляція з двох сторін і простір для вентиляції повітря — обов’язкова умова утеплення стелі пінопластом. Крім того, пінопласт легко загоряється, тому при використанні цього матеріалу для утеплення будинків, особливо дерев’яних, необхідно ретельно продумати протипожежні заходи обережності. Пінопласт не володіє видатними теплоізоляційними і звукопоглинальні властивості, однак подвійне утеплення почасти знімає цю проблему.
Процес теплоізоляції стелі за допомогою пінопласту відбувається дуже прозаїчно і швидко. Внутрішню або зовнішню площа перекриття ретельно вирівнюють, очищаючи від слідів старої фарби і штукатурки, що дозволить максимально міцно і рівно лягти плитам. Їх можна клеїти безпосередньо на стелю, закріплюючи зонтичними дюбелями, але найчастіше набивають рейковий каркас з дерев’яних брусків, попередньо оброблених антисептиком. Це дозволяє пінопласту НЕ провисати і надає конструкції додаткову жорсткість. Всі стики, що утворюються між плитами і рейками, необхідно закласти шматками пінопласту і задути монтажною піною, особливо ретельно цієї треба зробити по краях, в місцях з’єднання зі стіною — тільки так можна звести тепловтрати до мінімуму. Перед цим не слід забувати про вітрозахисної мембрані, яка захистить утеплювач від вітру, а після монтажу і висихання пінопласту — про парозахисної плівці. Залишивши кілька сантиметрів вентиляційного зазору, можна монтувати гіпсокартонний каркас для чистової обробки стелі.

uteplenie_dachnogo_doma4Пінопласт добре, а ППУ краще!!!

Просте і недороге утеплення стелі пінопластом призведе до відчутного енергозбереження та підвищення температури в будинку. Однак напевно десь матеріалу буде прилягати нещільно прилягання, обов’язково в якихось місцях будуть утворюватися містки холоду. Часто рветься гідроізоляція, причому господар може це не помітити, але така дрібниця призводить до неприємних наслідків. Волога почне конденсуватися на пінопласті і стікати вниз, бо пінопласт не вбирає воду. У деяких будинках доводилося бачити справжні калюжі на підлозі в кутах квартири.

Уникнути цього можна лише одним способом — вибрати інший метод теплозбереження в квартирі. Не треба думати про мінеральній ваті — нехай вона більш екологічно безпечна, ніж пінопласт, але ненабагато ефективніше як теплоізолятор, бо жадібно вбираючи вологу, мінватним плити гублять самі себе. Напилюваної утеплювачі — ось матеріал майбутнього! Невипадково багато чули слово «Тіссол». Що це? Та це назва компанії, яка вже півтора десятка років успішно займається утепленням стель пінополіуретаном. Приїжджають монтажники, привозять дві каністри зі смолою і затверджувачем, і за допомогою апарату, на кінці якого знаходиться розпилюючи пістолет, обробляють потрібні поверхні.
Вся робота — на одну робочу зміну, а в результаті виходить чудовий шар утеплювача, що не має стиків, швів і містків холоду. Завдяки дихаючої структурі полімеру можна не боятися вогкості і цвілі і не влаштовувати додаткові затії з гідроізоляцією. Матеріал дуже міцний, не горить, не боїться отрут, при цьому вкрай довговічний: шар ППУ може спокійно прослужити два, а то й три терміну життя пінопласту. Чи треба говорити, що він набагато ефективніше інших матеріалів за своїм основним призначенням, адже його коефіцієнт теплопровідності в три рази нижче, ніж аналогічний показник пінопласту! Тобто 15 сантиметрів пінопласту захищають так само, як 5 см пінополіуретану. Вигідно? Дуже! Тому якщо ви потребуєте утепленні стелі або всього будинку, краще це зробити за допомогою ППУ, запросивши фахівців нашої компанії. Компанія працює без вихідних. Ми чекаємо ваших дзвінків!

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *