УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення каркасних стін поліуретаном ППУ

1d36d23b156ead252433d4ce2c21c387_L

Як утеплити каркасний будинок, використовуючи поліуретан. Одним з напрямків діяльності нашої компанії є утеплення стін каркасних будинків зовні і зсередини. Наші фахівці вважають, що якщо ви хочете зробити ваш каркасний будинок теплим, то утеплювати його слід напилюваним пінополіуретаном зовні або зсередини.

uteplenie_sten_minvatoj5

Зараз, багато хто будує приватне житло, вибирають будинки, побудовані за каркасною технологією. Переваги каркасної технології:

Помірна вартість будинку
Простота при будівництві

Для можливості проживати цілорічно і мати якісне, повноцінне житло, необхідно утеплити каркасний будинок. Після проведення робіт з утеплення вашого житла, витрати на обігрів зменшаться в кілька разів. Крім того, це утеплення створює додатковий захист каркаса від несприятливих погодних умов. Утеплити можна як знову побудований, так і знаходиться в експлуатації будинок.

Як вибрати матеріал для теплоізоляції будинку. Утеплення стін каркасного будинку можна проводити за допомогою різних матеріалів. Найвигідніший спосіб утеплення стін каркасного будинку — напилювання пінополіуретаном. Вибираючи матеріал для утеплення будинку, слід врахувати теплотехнічні характеристики матеріалів, які застосовують при будівництві каркасно-щитових будинків. Наша компанія пропонує використовувати при вирішенні проблеми утеплення будинку, напилюваний пінополіуретан ППУ. Цей матеріал відрізняється довговічністю і екологічністю. Зупинимося детальніше на характеристиках цього матеріалу, які дозволяють з успіхом використовувати його для утеплення стін в каркасних будинках і будинках з бруса.
Найголовніша характеристика матеріалів, які використовуються при утепленні дерев’яних стін, це питома теплопровідність. Чим вона нижча, тим краще. У поліуретану вона — 0,028 Вт / (м2К). Це дуже хороше значення, завдяки чому цей матеріал займає перше місце серед теплоізоляційних матеріалів. Лист ппу товщиною 50 мм, рівнозначний по теплопровідності стіні з бруса товщиною 450-500 мм. Поліуретан в 2-3 рази перевершує такі «класичні» утеплювачі як мінеральна вата і пінопласт.

Пінополіуретан наноситься на оброблювану поверхню методом напилення. Процес дуже схожий на фарбування.

Оператор, за допомогою спеціального обладнання, завдає матеріал, який знаходиться в рідкому стані, на поверхню. Через деякий час, починається реакція, і матеріал збільшується в об’ємі в кілька разів. Він заповнює всі порожнечі і щілини. Володіючи високою адгезією, він добре зчіплюється з поверхнею, запобігаючи появі «містків» холоду. У результаті виходить рівна поверхня, де відсутні стики і шви.
Пінополіуретан має «закриту» структура. Завдяки цьому, він не вбирає вологу, і довгий час зберігає свої високі теплоізоляційні властивості. При негативних температурах, точка роси зміщується в товщину утеплювального шару, і це дозволяє захистити дерево будинку від згубного впливу води.

Порядок проведення робіт з утеплення каркасного будинку поліуретаном. Насамперед, слід підготувати будинок до утеплення. Всі місця, які не треба утеплювати (вікна, двері), слід укрити плівкою. Після цього необхідно обробити каркас будинку спеціальними складами, які захистять його від гниття і жучків. Після цього, можна приступати до основних робіт.
uteplenie_karkasnyh_sten4

На об’єкт доставляється спеціальне обладнання, за допомогою якого, поліуретан буде завдано на стіни. Робітник, за допомогою розпилювача завдає рідкий поліуретан на поверхню між стійок каркаса. За один прохід виходить шар утеплювача від 5 до 20 мм. Щоб отримати необхідну товщину захисного шару, робочий пройде кілька разів, наносячи матеріал пошарово.

uteplenie_karkasnyh_sten3

Для утеплення будинку застосовують поліуретан:

Щільністю 32-40 кг / м3 — для утеплення зовні,
Щільністю 9-12 кг / м3 — для утеплення зсередини приміщення.

Якої товщини повинен бути утеплювач, визначається індивідуальними особливостями каркасного будинку. У середньому діапазон від 40 до 70 мм при утепленні зовні, і від 100 до 150 мм, при утепленні зсередини. Матеріал повністю твердне протягом доби, і отримає всі свої якісні характеристики. Після цього, можна переходити до оздоблювальних робіт.

 

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *