УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Гідроізоляція фундаментів полісечовиною

1429266964_hydroisolation_fundament

Без-имени-6Я займаюся утепленням фундаментів, підвалів, цокольних поверхів пінополіуретаном, а також їх гідроізоляцією вже більше 8 років. Багато років тому мені довелося освоїти метод гідроізоляції полісечовини — новим багатокомпонентним матеріалом, який наноситьсянапиленням. Цей матеріал добре захищає бетонні і сталеві конструкції, а також ППУ ізоляцію і утеплювач від проникнення вологи і випарів.

 Склад і властивості полісечовиниБез-имени-7

 Незважаючи на зовсім «не смачну» назву полімочевина це органічний полімер і сечею вона зовсім не пахне. Її компонентами є ізоцінат і поліефірамін, які при нанесенні на поверхню майже моментально вступають в реакцію і утворюють пластмассоподібний склад. Утворена захисна плівка має високі гідроізоляційні характеристики, стійкість до механічних впливів, може служити як фінальне покриття.

В принципі, полімочевина це поліуретан «миттєвого реагування» — зі швидкістю затвердіння не більше 20 сек.

Завдяки цій якості, захисний шар утворюється навіть на вологих поверхнях і поверхнях з температурою до мінус 20 градусів. Плівка з полісечовини не має швів, утворює щільне, товстостінне покриття.

 

 

Завдяки високій щільностіполімочевина можна наносити як на вертикальні, так і на горизонтальні поверхні різної геометрії. Термін служби такого покриття становить 50 років, у тому числі ще й тому, що йому не страшні перепади температур від плюса до мінуса (її «робоча» температура коливається від мінус 50 до плюс 170).

Важливо, що полімочевина не містить отруйних речовин та їх сполук, а значить споруди, елементи яких оброблені полісечовиною, не становитимуть загрози для своїх мешканців.

 Гідроізоляція фундаменту полісечовиною

На мій погляд, полімочевина найкращим чином підходить для захисту від вологи бетонних фундаментів, підвалів, цокольних поверхів (під бетонними я маю на увазі також і різні пінно-і газо- бетонні блоки).

Гарну службу в цьому питанні співслужила її безшовність і монолітність, що перешкоджає утворенню «містків холоду». У такому покритті, всупереч відомому прислів’ю, воді дірочки не знайти. Прекрасним «побічним ефектом» методу гідроізоляції полісечовини є теплоізоляція (завдяки низькій теплопровідності матеріалу), яка запобігає утворенню конденсату, а значить і цвілі.

Стійка полімочевинна плівка до різного роду агресивних середовищ, абразивного зносу, ультрафіолетового випромінювання і дії електричним струмом (завдяки своїм електроізолюючим властивості).

 Де ще, крім гідроізоляції фундаментів застосовується полімочевина

 Крім гідроізоляції фундаментів полімочевина застосовується ще для гідроізоляції інших поверхонь. Прекрасно вона працює на поверхнях басейнів, дахів і покрівель, загалом, всього того, куди потрібно запобігти проникненню вологи або навпаки, де цю вологу необхідно затримати.

Згадаймо і про теплоізоляційні якостіполісечовини, на дахах і в підвалах будинків вони також прекрасно працюють.

Обладнання забезпечує попередній нагрів компонентів полісечовини до 80 градусів, а також миттєво змішує компоненти в спеціальній камері «пістолета», в яку під тиском до 240 атм подаються ізоцінат і поліефірамін.

Саме через їх високої реакційної здатності необхідно використовувати спеціальне обладнання, так як змішання компонентів (у співвідношенні 1: 1) має бути дуже швидким, що забезпечується зіткненням потоків.

Важлива можливість точного дозування, незалежного нагріву компонентів з метою зниження в’язкості, регулювання факела пістолета (рекомендую пістолет з плоским факелом).

На жаль, установки для напилення епоксидних, поліуретанових і поліефірних смол для полісечовини не підходять.

 Гідроізоляція фундаментів полісечовини

 Крім дозуючих установок компанії Gamasprayequipment (Іспанія), добре підходять для методу гідроізоляції полісечовини обладнання фірми Graco (США).Без-имени-8

Зрозуміло, що хороший якісний матеріал, гарантія терміну служби на який, як я вже писав вище, 50 років, в сукупності з сучасною екологічно чистою технологією, не можуть коштувати вже зовсім дешево.

Хоча, як мені здається, ціна питання, якщо брати в розрахунок її співвідношення з якістю і з тим, від яких проблем використання цього матеріалу може Вас позбавити, ціна цілком гуманна.

Звичайно, при напиленні товщою плівки в 2 і 3 мм витрати на гідроізоляцію фундаменту полісечовини дещо зростають.

Залежить ціноутворення і від конфігурації поверхні, її матеріалу, доступності та багатьох інших факторів.

Значно знижує вартість квадратного метра напиленняполісечовини об’ємність замовлення. У кожному разі, для формування точної кошторису необхідний виїзд фахівця на об’єкт.

Головне, не помилитися з вибором підрядника, вибравши саме такого, який вже має досвід роботи з полісечовиною. А якщо Ви хочете взяти на озброєння цю технологію, то є сенс уважно вивчити досвід тих, хто її вже опанував.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *