УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Утеплення стін дерев’яного будинку під сайдинг

Без-имени-18

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИБОРУ УТЕПЛЕННЯ ДЕРЕВЯНОГО БУДИНКУ

Дерево було і залишається найбільш затребуваним будівельним матеріалом для зведення приватного будинку в Росії. Єдиний істотний недолік таких будівель — це досить швидка втрата презентабельного вигляду: поверхня темніє під впливом атмосферних опадів, фарба вигорає на сонці. Тому сучасні жителі воліють обшивати свій будинок сайдингом. А дбайливі господарі ще й утеплюють зовні стіни перед обробкою, щоб отримати в результаті комфортну температуру в приміщеннях без зайвих витрат на опалення.

Матеріалів для утеплення приватного будинку зараз багато, тому виникає резонне питання: що вибрати? Провідні фахівці в розвинених країнах світу рекомендують найоптимальніший варіант — пІнополІуретановоенапилення.

Для порівняння:

використання ППУ напилення в США — в середньому 5 кг на душу населення в рік;

в Японії, Західній Європі — 4 кг на людину;

в Росії — менше 1 кг.

Наша компанія дотримується прогресивних поглядів на будівництво, тому на базі особистого досвіду і практики зарубіжних колег ми зібрали актуальну професійну інформацію по використанню методу утеплення напиленням пінополіуретану.

 ЧИМ утеплити дерев’яний будинок зовні під САЙДИНГ Без-имени-16Як зберегти ПЕРЕВАГИ дерева?

Головні переваги будинку з дерева — екологічність і унікальні властивості деревини (малу вагу, низька теплопровідність, кисневий баланс в приміщенні). Логічно, що нікому з господарів не хочеться втратити ці важливі плюси при утепленні будинку. Ось чому пінополіуретан стає єдиною альтернативою. Адже цей матеріал:

екологічний,тому що є органічним. У той час як утеплювачі на основі мінеральної вати і скловати мають неорганічний склад;

відрізняється найнижчою середньою щільністю в порівнянні з усіма іншими матеріалами, тому забезпечує кращі теплоізоляційні властивості. Для прикладу:

ППУ — 40-80 кг / м3;

плити з мінеральної вати — 50-350 кг / м3;

піноскло — 120-160 кг / м3;

має найнижчий коефіцієнт теплопровідності (нижче тільки у побутового термоса). Порівняємо:

ППУ — 0,019-0,028;

пінополістирол — 0,03-0,04;

мінеральна вата — 0,034-0,041;

рулонна скловата — 0,044-0,047;

пінобетон — 0,146-0,16;

характеризується закритою пористістю (95%!), тому ППУ має низьке вологопоглинання і, як наслідок, володіє кращими властивостями по морозостійкості (особливо актуально для наших широт);

є електричним ізолятором (як і дерево).

Очевидно, що теплоізолюючі ROCKWOOL, ISOVER і URSA, які виготовляються на основі базальтового полотна, програють пінополіуретану за своїми фізико-хімічними властивостями.

 Як нівелювати недоліки дерева

Утеплення фасаду дерев’яного будинку шляхом напилення ППУ володіє і іншими перевагами, крім уже зазначених. Справа в тому, що деревина, як і будь-який будівельний матеріал, крім плюсів має і мінуси. Зокрема, це — нестійкість до впливу мікроорганізмів, гризунів, агресивних середовищ, а також — швидке загоряння. Чи можна перемогти ці недоліки? Так, якщо вибрати зовнішнє утеплення стін дерев’яного будинку за допомогою ППУ. Т.к. пінополіуретан відрізняється:

9високою пожежобезпечністю (клас горючості Г1-Г4, повністю відповідає СНиП). У складі пінополіуретану — антипірени, тому матеріал може загорітися тільки в тому місці, куди попало відкрите полум’я. Якщо прибрати факел, то ППУ відразу гасне, без тління;

інертністю до лужних і кислотних середах, паливу, розчинників, відпрацьованим газам (морська вода, гас, бензин, тваринні жири, бензол, ксилол та ін.);

кліматостійкістю (зберігає свої властивості навіть в екстремальних умовах, діапазон робочих температур (від -100 гр.С до +140 гр.С);

біологічної стійкістю (не страшні гризуни, грибок, мікроорганізми, проникнення коренів дерев).

 Додаткові переваги теплоізоляції стін дерев’яного будинку за допомогою ППУ

 Професійна оцінка позитивних характеристик пінополіуретану не обмежується вже перерахованими властивостями. ППУ володіє і іншими плюсами в порівнянні з усіма існуючими на сьогоднішній день теплоізоляційними матеріалами:

довговічність. Пінополіуретан, як утеплювач під обробку сайдингом, прослужить не менше, ніж сам дерев’яний будинок. За найскромнішими оцінками фахівців термін експлуатації ППУ із збереженням ВСІХ його властивостей — понад 30 років. Але вже сьогодні в Японії і Європі говорять про те, що при розборі будівель 70-х років з утеплювачем ППУ можна констатувати: матеріал залишився в незмінному вигляді, і цифру можна збільшити до 70 років.

Для порівняння, термін служби:

пінополістирол — 15 років;

мінеральна вата — 5 років;

рулонна скловата — 5 років;

пінобетон — 10 років;

малий обсяг матеріалу. Для того, щоб виконати утеплення стін фасаду жорстким пінополіуретаном, не потрібно приганяти до будинку цілий фургон, завантажений плитами мінеральної вати, укладати їх в штабелі, зберігати (оберігаючи від атмосферних опадів). Досить просто викликати бригаду фахівців, які привезуть установку, компресор і балон з сировиною для напилення. Ніяких камазів по бездоріжжю і гір матеріалів на ділянці.Без-имени-17

ТЕХНОЛОГІЯ НАПИЛЕННЯ ППУ. НЮАНСИ, ПЕРЕВАГИ

Чому метод напилення ППУ на сьогоднішній день є найпрогресивнішим і кращим в розвинених країнах? Тому що цей варіант дає наступні плюси:

безшовний монолітний шар, що виключає містки холоду;

100% -ва адгезія (відмінно «прилипає» до будь-якого матеріалу, незалежно від конфігурації будівлі. Тому на питання, як утеплити стіну дерев’яного будинку під сайдингом з урахуванням складної геометрії, грамотний фахівець відповість: «Напилювана ППУ»);

хороша пароізоляція (як наслідок — не потрібні додаткові конструкції під сайдинг);

тонкий шар, який не «утяжелит» будинок.

Для порівняння, утеплювач ППУ шаром 50мм забезпечить найкращі показники теплоізоляції в порівнянні з усіма іншими матеріалами. Крім того, для зіставлення — мінімальний шар утеплювача під сайдинг (в мм):

пінополістирол — 80;

мін.вата — 90;

рулонна скловата — 115;

пінобетон — 380.

Без-имени-18Навіть не потрібно профільної освіти, щоб оцінити економічну вигоду технології утеплення дерев’яного будинку зовні шляхом напилення ППУ.

ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ПРИ УТЕПЛЕННІ БУДИНКУ ЗОВНІ ЗА ДОПОМОГОЮ ППУ

Якщо говорити про будівельних нормах і правилах, то застосування ППУ в якості теплоізоляційного матеріалу не тільки відповідає встановленим параметрам, але й випереджає їх. Зокрема:

фактичні теплові втрати при використанні пінополіуретану в 1,7 раз НИЖЧЕ нормативних СниП 2.04.14-88 з енергозбереження. У той час як інші матеріали (наприклад, мін.вата) через рік експлуатації вже не відповідає нормам;

напилення ППУ дозволяє ефективно вирішити питання енергозбереження та зниження експлуатаційних витрат у будівництві. Кошти, витрачені на утеплення стін дерев’яного дачного / постійного будинку під сайдингом, окупаються протягом перших 4-7 місяців завдяки економії на опаленні.Без-имени-19

                                             ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ППУ

У масштабах екології можна сміливо говорити про те, що використання пінополіуретану не шкодить навколишньому середовищу, оскільки матеріал:

  •  не виділяє формальдегід (як мін.вата);
  • не є алергеном;
  • не горючий, що не тліє;
  • не проводиться з високолетких ефірних фракцій;
  • не містить фреон і азбест;
  • дозволяє в 2 рази менше витрачати енергії на опалення (збереження природних ресурсів).

 І якщо у вас ще залишилися якісь сумніви щодо доцільності використання ППУ для теплоізоляції стін дерев’яного будинку, то ви можете зателефонувати провідним фахівцям нашої компанії і отримати вичерпну консультацію по використанню найбільш ефективної технології.

Об

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *