УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

ППУ: універсальність і фінансова вигода.

Напилення ППУ — це не тільки захист від холоду і шуму в житлових приміщеннях. Пінополіуретан(ППУ) розповсюджений як матеріалу теплоізоляції всіх різновидів труб, повітроводів і теплотрас. Ще одне його призначення  це утеплення піною підлог. ППУ зберігає цілісність підлоги, підвалів і фундаментів, які часто піддаються впливу вогкості і цвілі. Гідроізоляція за допомогою цього матеріалу буває здатна затримати і більш серйозні впливи, пов’язані з водою.

Сучасні технології утеплення будинку дозволяють використовувати пінополіуретан(ППУ) для утеплення горищ, мансард і внутрішніх частин дахів. Якщо напилення ППУ було вироблено на зовнішній поверхні, її краще забарвити: шар фарби запобігає згубний вплив сонячних променів на пінополіуретан, до того ж так посилиться його гідроізоляція.

Напилення пінополіуретану заощадить ваш час і гроші. Якщо ви вирішили утеплити будинок площею 400 квадратних метрів, використовуючи, наприклад, плити екструдованого пінополістиролу товщиною 5 см, вам буде потрібно 20 кубометрів цього матеріалу, перевозити і встановлювати який досить проблематично.

При використанні ППУ товщиною 40 мм загальний обсяг необхідних матеріалів складе всього 16 кубометрів, що відповідає 640 кг вихідної сировини, яке можна перевезти в мікроавтобусі. Напилюється пінополіуретан швидко, матеріал остаточно твердне протягом доби, не залишаючи ніяких дефектів. Таким чином, скориставшись послугами напилення, ви заощадите до 80% свого часу і до 50% матеріальних засобів. З першого дня експлуатації у вас є тепло-і звукоізоляція обробленої поверхні.

Технічні характеристики ППУ:

Основные свойства пенополеуританов
№ п/п Наименование показателей Величина для различных марок ППУ
1 кажущая плотность, кг/м. 18..300
2 Разрушающее напряжение, МПа, не менее при сжатии 0,15..1,0 при изгибе 0,35..1,9
3 Теплопроводность, Вт/м*К не более 0,019..0,03
4 Кол-во закрытых пор, не менее 85..95
5 Водопоглощение, % объема 1,2..2,1
6 Горючесть ГОСТ 12.1.044(трудногорючие)

 

 

 

 

 

 

 

 

Деталізація утеплень:

Значні тепловтрати через стіни приміщення Незначне зменшення тепловтрат Тепловтрати значно зменшились
1. Стіни піддані впливу перепадів температури. 2. Точка роси знаходиться всередині стіни, що веде до утворення конденсату і поступового руйнування конструкції.

3. Втрати тепла можуть досягати до 80%.

1. Стіни не зберігають і не накопичують тепло, схильні промерзання і дії перепадів температур. 2. Між внутрішньою стіною і теплоізоляційним шаром виникає зона конденсації водяної пари.

3. Точка роси виведена за межі стіни, але при цьому через різницю температур між теплоізоляцією і стіною утворюється волога, що може призвести до виникнення грибкового нальоту.

4. Стіна знаходиться в негативних температурах.

1. Стіни не схильні перепаду температур, зберігають тепло. 2. Точка роси виїдена в зовнішній теплоїзолірующий шар, завдяки чому виключена можливість утворення конденсату, стіна залишається сухою
Об