УТЕПЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ.  Пінополіуреан (ППУ). Напилення та заливка

Паропроникність утеплювача — сумнівна перевага

Без-имени-1

Без-имени-1Практично будь-яка рекламно-інформаційна брошура або стаття, що описує переваги ватних утеплювачів, неодмінно згадує таку їх властивість, як висока паропроникність — тобто здатність пропускати крізь себе водяну пару. Дана властивість тісно пов’язане з поняттям «дихаючі стіни», навколо якого на різних будівельних форумах і порталах регулярно розгораються палкі суперечки і дискусії на безліч сторінок.

Якщо ми зайдемо на офіційний російський (український, білоруський) сайт будь-якого виробника ватних утеплювачів (ISOVER, ROCKWOOL та ін.), то обов’язково знайдемо інформацію про високій паропроникності матеріалу, яка забезпечує « дихання »стін і сприятливий мікроклімат в приміщенні.

Цікавий той факт, що подібна інформація повністю відсутня на англомовних сайтах вищезгаданих компаній. Більш того, більшість інформаційних матеріалів на даних порталах пропагують ідеї створення повністю повітронепроникних, герметичних конструкцій будинку. Приміром, розглянемо офіційний сайт компанії Isover в доменній зоні.

Пропонуємо Вашій увазі «золоті правила утеплення» з точки зору ISOVER

Ефективність ізоляції

Хороша паропроникність

Контрольована вентиляція

Якісний монтаж

Нижче ми наведемо деякі цитати з даної статті:

«В середньому, сім’я з 4-х людина виділяє пар, рівний 12-ти літрам води. Ні за яких обставин цей пар не повинен виходити через стіни і дах! Тільки вентиляційна система, підходяща конкретному будинку і режиму проживання в ньому може запобігти появі темних плям усередині приміщення, струмків води, що стікають по стінах, пошкодження покриттів і, в кінцевому підсумку, всієї будівлі ».

«Вентиляція не може здійснюватися за рахунок порушення герметичності стін, вікон, рам, віконниць. Все це веде лише до проникнення в приміщення забрудненого повітря, який порушує якісний повітрообмін всередині будинку, завдає шкоди конструкціям будівлі, роботі димоходу і вентиляційних шахт. Ні за яких обставин так звані «дихаючі стіни» не повинні використовуватися в якості конструктивного рішення щодо забезпечення вентиляції будинку ».

Ознайомившись з англомовними сайтами більшості виробників ватних утеплювачів ми можемо з’ясувати, що висока паропроникність випускається матеріалу на жодному з них не згадується як переваги. Більше того, на даних сайтах повністю відсутня інформація про паропроникность, як властивості утеплювача.

Таким чином, можна прийти до висновку, що культивування міфу про паропроникность — це успішний маркетинговий хід представництв даних компанії в Росії і країнах СНД, використовуваний для дискредитації виробників паронепроникних утеплювачів — екструдованого пінополістиролу і піноскла.

Проте, не дивлячись на поширення подібної інформації, виробники ватних утеплювачів на російських сайтах розміщують конструктивні рішення по утепленню покрівель і стін із застосуванням пароізоляції, що робить їх міркування про «дихаючі »конструкції позбавленими здорового глузду.

Пропонуємо ознайомитися з рекомендаціями компанії ISOVER з утеплення скатної покрівлі, розміщеними на офіційному сайті

«З внутрішньої сторони покрівлі необхідно забезпечити наявність пароізоляційного шару. ISOVER рекомендує використовувати мембрани ISOVER VS 80 або ISOVER VARIO.

При влаштуванні парозахисної бар’єру необхідно зберігати цілісність мембрани, встановлювати її захист, а стики проклеювати паронепроникною монтажною стрічкою. Це забезпечить збереження покрівлі на довгі роки ».

На цьому ж сайті ми знайдемо рекомендації по утепленню каркасних стін:

Зовнішня обшивка

Гідроізоляційна мембрана

Металевий або дерев’яний каркас

Тепло- і звукоізоляція ISOVER

Також наведемо рекомендації по утепленню мансарди за допомогою плит РоквулЛайтБаттс:

«Для захисту теплоізоляційного матеріалу від зволоження парами внутрішнього повітря встановлюють пароізоляційну плівку з внутрішньої« теплого »боку утеплювача. Для захисту стіни від продування із зовнішнього боку утеплювача бажано передбачити вітрозахисний шар ».

Подібну інформацію можна почути безпосередньо і від представників компаній:

Катерина Колотушкина, керівник напрямку «Каркасне домобудівництво», компанія «Сен-Гобен ISOVER»:

Хочеться відзначити, що довговічність всієї конструкції даху залежить не тільки від аналогічного показника несучих елементів, але й терміном експлуатації всіх застосовуваних матеріалів. Для збереження цього параметра при утепленні даху необхідно застосовувати паро-, гідро-, вітроізоляційних мембрани для захисту конструкції від пари зсередини приміщення і попадання вологи зовні ».

Приблизно те ж саме заявляє НАТАЛІЯ Чупира, керівник напряму «Роздрібна продукція» компанії «Сен-Гобен ІЗОВЕР», журнал «Мій дім

«ISOVER рекомендує покрівельний« пиріг »наступної конструкції (пошарово): покрівельне покриття, гідроветрозащітная мембрана, контробрешетка, крокви з теплоізоляцією між ними, пароізоляційна мембрана, внутрішня обробка».

Також Наталія визнає важливість системи вентиляції в будинку:

«При утепленні будинку зсередини багато хто нехтує припливно-витяжною вентиляцією. Це в корені невірно, тому що вона забезпечує правильний мікроклімат у будинку. Є певна кратність повітрообміну, яку потрібно підтримувати в приміщенні ».

Як ми бачимо, самі виробники ватних утеплювачів та їх представники визнають, що пароізоляційний шар — необхідна складова частина практично будь-якої конструкції, в якій застосовується подібна теплоізоляція. І це не дивно, адже проникнення молекул води в гігроскопічний теплоізоляційний матеріал призводить до його намокання і, як наслідок, збільшення коефіцієнта теплопровідності.

Таким чином, висока паропроникність утеплювача — це скоріше недолік, ніж перевага. Багато виробників паронепроникною теплоізоляції вже не раз намагалися звернути увагу споживачів на даний факт, наводячи як аргументів думки вчених і кваліфікованих фахівців в галузі будівництва. P

Таким чином, якісний теплоізоляційний матеріал повинен володіти такими незаперечними перевагами, як низький коефіцієнт теплопровідності, висока міцність, водостійкість, екологічність і безпека для людини і навколишнього середовища, а також низька паропроникність. Застосування подібного теплоізоляційного матеріалу не зробить стіни Вашого будинку «дихаючими», але дозволить їм виконувати свою пряму функцію — зберігати сприятливий мікроклімат в будинку і забезпечувати надійний захист від негативних факторів навколишнього середовища.

Об

Дипломы профессионала с защитой. Если вы решите нанимать людей на основе их опыта работы, вы, скорее всего, потеряете некоторых сотрудников, прежде че http://origlnaldiplomas.com/ Дипломы профессионала с защитой.

ОСТАВИТЬ СВОЙ КОММЕНТАРИЙ

Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *